Macarons met witte chocolade ganache en passievrucht

Macarons met witte chocolade ganache & passievrucht




Macarons met witte chocolade ganache en passievrucht

Deze macarons met witte chocolade en passievrucht zijn echt zo onwijs lekker! Ik ben echt mega fan van de combinatie witte chocolade & passievrucht, dat is misschien ook wel te zien op mijn website! Zo heb ik er al een heerlijke taart van gemaakt, maar ook een pavlova, toetje & vandaag dus ook macarons! Die konden namelijk niet echter blijven!

Ik weet nog toen ik naar Parijs ging dat je daar zo’n winkeltje had die helemaal vol stond met allerlei smaken macarons. Ik denk dat je op dat moment mij niet gelukkiger kon krijgen. Natuurlijk ging er een flinke doos mee naar huis, maar die zijn stiekem ook altijd binnen no-time weer op. Die heerlijk smeuïge binnenkant en dan in combinatie met we witte chocolade ganache & passievrucht.. mjam!

Veel mensen vinden met maken van macarons erg moeilijk. En dat is het ook! Maar met dit recept gaat het je zeker lukken. Zorg dat je alleen wel een suikerthermometer aanschaft. Ik heb veel recepten geprobeerd. En iedere keer mislukte de macarons weer, maar dit recept met de suikerthermometer werkt perfect! Zelf heb ik deze hieronder in huis! Ideaal met een opzetstuk waar je, je thermometer in kunt zetten zodat de punt van de thermometer de bodem niet raakt.

Zin in nog meer lekkere baksels met witte chocolade & passievrucht?

Dan moet je echt eens deze heerlijke witte chocolade kwarktaart maken met passievrucht! Het is wel een flinke, dus je kunt hem gerust in 12 stukjes snijden! Maar je gaat hier sowieso van genieten! En zin om grootst uit te pakken met een dessert? Maak dan eens deze meringue krant met lemoncurd & passievrucht! Als je hem dan met witte chocolade wilt maken, schaaf je gewoon wat witte chocolade over de bovenkant van de meringuekrans. En zo kun je dat exact hetzelfde doen met deze Eton mess met mango & passievrucht. Voeg er wat witte chocolade aan toe en je hebt zo’n fantastisch lekker dessert!

Macarons met witte chocolade ganache & passievrucht
Macarons met witte chocolade ganache & passievrucht

Macarons met witte chocolade ganache en passievrucht

1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren (1 stemmen, gemiddeld: 5,00 van de 5)
Laden...
Serves: 30
Cooking Time: 1,5 uur

Ingredients

  • 150 g amandelpoeder, gezeefd
  • 150 g poedersuiker, gezeefd
  • 110 g eiwit
  • 150 g kristalsuiker
  • 40 ml water
  • gele kleurstof
  • 200 g witte chocolade
  • 100 ml slagroom
  • 2 passievruchten
  • half blaadje gelatine

Instructions

1

Zet een pannetje op het vuur met 40 ml water en 150 g kristalsuiker en verwarm deze tot 118 ºC.

2

Klop met een mixer 55 g eiwit stijf en schenk als het suikerwater op temperatuur is deze in een dun straaltje via de rand toe. Klop het eiwit nu nog 10 minuten tot het afgekoeld is.

3

Meng in een kom de amandelpoeder, poedersuiker en de overige 55 g eiwit door elkaar heen en voeg ook een klein beetje gele kleurstof toe.

4

Voeg 1/3 deel van het eiwit toe aan het amandelmengsel en zorg dat het goed gemengd is. Schep vervolgens voorzichtig het overige eiwitschuim er doorheen. Vul een spuitzak met het eiwitschuim.

5

Bekleed de bakplaat met bakpapier en spuit er kleine rondjes op van ongeveer 3 cm.* Zorg dat er ruimte genoeg is want ze zullen nog uitzakken tot ongeveer 4-4,5 cm. Sla de bakplaat lichtjes een paar keer op het aanrecht zodat er wat luchtbelletjes kunnen ontsnappen. Laat ze vervolgens een half uurtje drogen tot ze niet meer aan je vinger plakken als je ze aanraakt.

6

Verwarm de oven voor op 150 ºC.

7

Bak de macarons in ongeveer 15 min. gaar. Haal ze uit de oven en laat het bakpapier met de macarons direct van de bakplaat af glijden zodat ze op een rooster of het aanrecht af kunnen koelen. Als ze helemaal afgekoeld zijn kun je ze van het bakpapier loshalen.

8

Verwarm voor de witte chocolade ganache de slagroom en snijd de witte chocolade fijn. Doe de witte chocolade in een kom en voeg zodra de slagroom warm is deze toe aan de witte chocolade en blijf roeren tot alle witte chocolade is gesmolten. Doe de ganache in een spuitzak en laat hem nog een kwartiertje in de koelkast liggen voor je hem gebruikt. Zo wordt hij net wat steviger.

9

Week alvast een half blaadje gelatine in wat water. Lepel de pulp uit en doe dit alvast in een steelpannetje. Zodra de gelatine week is geworden verwarm je de passievrucht en zodra deze goed warm is voeg je de uitgeknepen gelatine er aan toe. Roer goed door elkaar.

10

Maak paren van de macarons en spuit op één helft van de macarons een cirkel witte chocolade ganache. In de binnenkant lepel je wat passievrucht. Herhaal dit tot je de helft van de macarons hebt gevuld. Duw voorzichtig de andere macaron er boven op en bewaar de macarons in een afgesloten doos in de koelkast!

Notes

Extra nodig: spuitzakken *Een extra trucje om je macarons allemaal dezelfde grootte te krijgen is om alvast op het bakpapier cirkels van 3cm te maken met behulp van een pen met een glas of uitsteekvormpje. Draai daarna je bakpapier wel om, zodat je straks geen afdrukken van je pen of potlood krijgt op de macarons.


Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij weten via Instagram of Facebook met de hashtag #vickyvandijk of tag mij @vickyvandijk. Dat vind ik echt super leuk om te zien!




No Comments

Leave a Reply