Eton mess met mango & passievrucht




Eton mess met mango & passievrucht

Een tijdje terug zag ik een Eton Mess bij iemand op zijn instastories voorbijkomen en dit zag er zo lekker uit! Dit moest ik zelf ook een keer proberen. Slagroom met meringue en vers fruit. #loveit Dus heb dit nu thuis geprobeerd met mango & passievrucht en het is echt een succes! En zo simpel te maken en je maakt er iedereen blij mee!

De klassieke Eton Mess is gemaakt met aardbeien, maar mij leek het juist leuk om het een wat meer zomers tintje te geven! Dus heb ik gekozen voor mango & passievrucht. Ofwel twee van mijn favoriete fruitsoorten. Maar je kunt gerust kiezen voor het fruit wat jij wilt! Zoals bijvoorbeeld de klassieke versie, juist met alleen aardbeien. Of juist voor de combinatie met frambozen, stukjes pistachenoten en wat mascarpone door de slagroom! 

Ben jij ook zo gek op meringue?

Probeer dan eens deze karamel-meringue taartjes met geroosterde amandelen. Of juist deze meringue krans met lemoncurd & passievrucht! En is het al bijna kerst? Probeer dan eens deze meringue kerstboompjes met chocolade en sprinkles

Eton mess met mango & passievrucht

Eton mess met mango & passievrucht

1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren (1 stemmen, gemiddeld: 3,00 van de 5)
Laden...
Serves: 4 personen
Cooking Time: 20 minuten

Ingredients

  • 300 ml slagroom
  • 80 g kant-en-klare meringue
  • 160 g mango
  • 5 passievruchten
  • 60 g kristalsuiker

Instructions

1

Verwijder de schil van de mango en snijd het vruchtvlees in stukjes. Snijd alvast 4 passievruchten door midden. Zet aan de kant.

2

Breek de meringue grof in stukjes en zet aan de kant.

3

Klop de slagroom samen met de 2 el suiker stevig, maar niet stijf.

4

Ga nu de Eton mess opbouwen in 2 lagen. Dit doe je door de helft van de slagroom te verdelen over de glazen. Daarbovenop verdeel je de helft van de mango & passievruchtenpulp en daarbovenop de helft van de verkruimelde meringue.

5

Snijd als laatste een passievrucht in vieren zodat je mooie partjes krijgt. Leg deze op de Eton mess en serveer direct.


Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij weten via Instagram of Facebook met de hashtag #vickyvandijk of tag mij @vickyvandijk. Dat vind ik echt super leuk om te zien!




No Comments

Leave a Reply