Zelfgemaakte chocoladeletter

Zelfgemaakte chocoladeletter
Zelfgemaakte chocoladeletter

Als ik deze zelfgemaakte chocoladeletter zie denk ik gelijk: Sinterklaas komt eraan! Yay! Dus dat betekend heeeel veel chocolade & snoepjes #loveit! En Sinterklaas staat ook een beetje in het teken van zelf de keuken in duiken voor onder andere pepernoten, speculaas, gevuld speculaas of juist een zelfgemaakte chocoladeletter! En wat is er nou leuker dan zelf je chocoladeletter te maken? Voor jezelf, of juist om aan iemand weg te geven!

Zelf je chocoladeletter versieren!

En het leukste van je zelfgemaakte chocoladeletter is dat je hem kunt versieren met al jouw favoriete snoepgoed. Zo heb ik voor deze variant gekozen voor verschillende Sinterklaas snoepjes, maar het kan dus ook met M&M, Maltesers of juist marshmallows! Je kunt je helemaal uit leven!

En hou je nou niet zo van melk chocolade? Je kunt deze ook gerust vervangen door pure chocolade! Heerlijk in combinatie met karamel & zeezout..

Wil je nog meer Sinterklaas inspiratie?

Probeer dan eens dit gevuld speculaas met amandelspijs! Of juist deze ultieme guilty pleasure: kruidnoten cheesecake met gezouten karamel!

Zelfgemaakte chocoladeletter

Zelfgemaakte chocoladeletter

1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren (1 stemmen, gemiddeld: 5,00 van de 5)
Laden...
Serves: 1 grote letter
Cooking Time: 30 minuten + 2 uur wachttijd

Ingredients

  • 250 g melkchocolade
  • 40 g ongezouten roomboter, op kamertemperatuur
  • snoepgoed om te versieren

Instructions

1

Bekleed een plaat of bord alvast met bakpapier. Deze moet straks in de koelkast kunnen, dus let op betreft grootte. Teken hier alvast met potlood de gewenste vorm op.

2

Hak de melkchocolade grof en houd 65 g apart. Smelt de rest van de chocolade au bain-marie. Dit doe je door in een pan een laagje water te doen en deze aan de kook te brengen. Zet hier bovenop een vetvrije kom, liefst van metaal of glas (zorg dat de kom het water niet aanraakt!) en zorg dat de kom alvast verwarmd wordt. Als de kom warm is voeg je de chocolade toe. Roer af en toe met een (bij voorkeur een houten) lepel de chocolade door elkaar tot alles is gesmolten.

3

Mix ondertussen de boter met een (hand)mixer tot de luchtig is.

4

Als alles gesmolten is haal je de pan van het vuur en voeg je de andere chocolade toe aan de gesmolten en roer tot alles is gesmolten. Nou moet je de chocolade af laten koelen. Zelf heb ik dit gedaan door de chocolade over te gieten in andere koude kom en af en toe te roeren tot de chocolade 30 ºC. Heb je geen thermometer? Als je met je vinger in de chocolade gaat voelt deze net niet koud aan. Zo kan je het ongeveer voelen.

5

Voeg als de chocolade op temperatuur is deze toe aan de boter en meng alles goed door elkaar.

6

Voeg de chocolade in een spuitzak met spuitmond en spuit vervolgens jouw chocoladeletter!

7

Nou kan je de chocoladeletter gaan decoreren! Versier hem met jouw favoriete snoepgoed en laat hem vervolgens minimaal 2 uur uitharden in een koude ruimte of in de koelkast.


Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij weten via Instagram of Facebook met de hashtag #vickyvandijk of tag mij @vickyvandijk. Dat vind ik echt super leuk om te zien!
No Comments

Leave a Reply