Citroentaart met limonzero & meringue
Deze citroentaart met limonzero & meringue valt in de categorie: hier mag je mij voor wakker maken. Zo lekker! De bodem is gemaakt van digestive bisquits & boter en de vulling is hetzelfde als een key-lime pie! Alleen dan in plaats van limoen, heb ik nu citroen gemaakt. Voeg er nog een scheutje limonzero (limoncello zónder alcohol!) aan toe en je hebt echt een heerlijke taart!
Om de bovenkant af te maken heb ik gekozen voor een heerlijke meringue. Welke je afbrand met een brander! Super leuk resultaat en het smaakt echt heerlijk. Serveer de citroentaart met een heerlijke alcoholvrije mousserende wijn van de Familia Torres met nog een scheutje limonzero van Pallini. Perfect voor deze alcoholvrije maanden!
Zin in nog meer lekkere creaties?
Probeer dan eens deze key-lime pie met slagroom! Deze citroentaart is daar van afgeleid, maar smaakt net als deze heerlijk! Of wil je juist nog meer met citroen? Maak dan eens deze meringue krans met lemoncurd & passievrucht! Heerlijk als dessert en het ziet er echt fantastisch uit! Of lekker voor een snel toetje? Kies dan eens deze Licor 43 Yoghurt met meringue & passievruchten curd!
Citroentaart met limonzero & meringue
Ingredients
- Voor de bodem:
- 400 g digestive biscuits
- 175 g roomboter
- Voor de vulling:
- 2 blikken gecondenseerde melk
- 5 citroenen
- 100 ml limonzero van pallini
- 6 eierdooiers
- Voor de meringue:
- 3 eiwitten (± 100 g)
- 100 g fijne kristalsuiker
Instructions
Verwarm de oven voor op 160°C. Bekleed de onderkant van de bakvorm alvast met bakpapier en besmeer de zijkanten met boter.
Smelt de boter in een pan en maal ondertussen in een keukenmachine de koekjes tot broodkruimels. Heb je geen keukenmachine? Vouw de koekjes dan in een theedoek en sla erop met een pan o.i.d. tot ze verkruimeld zijn.
Voeg de koelkruimels toe aan de gesmolten boter en roer goed door elkaar. Verdeel het koekkruimel mengsel over de bodem en de zijkant. Zorg dat ¾ van de rand bedekt is met de koekjes. Druk goed aan met de achterkant van een lepel en zorg dat het overal even dik is.
Bak de bodem voor 15-20 min. in de oven in het midden van de oven. Zorg dat er voor de zekerheid een ovenplaat met bakpapier onderin de oven staat. Het kan zijn dat jouw bakvorm niet goed afsluit en er daardoor wat boter uit lekt.
Laat als de bodem uit de oven komt hem iets afkoelen. Verwarm nu de oven verder naar 175°C.
Ga nu beginnen aan de vulling. Split hiervoor indien nodig de eieren en mix de eierdooiers met een garde door elkaar. Voeg hier het sap & de rasp van de 5 citroen & de limonzero aan toe. Mix goed door elkaar.
Voeg vervolgens de gecondenseerde melk toe. Mix goed door elkaar en giet de inhoud op de koek bodem.
Bak de citroentaart vervolgens 15-17 min. in de oven tot deze mooi stevig is. Haal de citroentaart uit de oven en laat hem afkoelen. Als hij redelijk is afgekoeld mag hij in de koelkast om verder af te koelen.
Klop als de citroentaart volledig is afgekoeld het eiwit met de fijne kristalsuiker op. Als het eiwit zachte toefjes vormt, kun je in drie delen het suiker toevoegen. Voeg de volgende suiker pas toe als de andere suiker volledig is opgenomen. Mix het uiteindelijk nog eens 5 min goed door tot de meringue mooi stijf is.
Verdeel de meringue over de citroentaart en brand de bovenkant licht af met een brander.
Notes
Extra nodig: bakvorm ⌀ 23cm & brander
Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij weten via Instagram of Facebook met de hashtag #vickyvandijk of tag mij @vickyvandijk. Dat vind ik echt super leuk om te zien!
No Comments