Key lime pie met slagroom

Key lime pie met slagroom




Key lime pie met slagroom

Toen ik aan jullie laatst vroeg: wat voor recept zouden jullie graan zien? Toen kwam er gelijk uit: Key lime pie!! Want één van jullie die bij mijn werk in Domburg deze taart geproefd had wilde hem heeeel graag thuis ook maken! Dus toen ben ik aan de slag gegaan! Het is wel niet dezelfde als op mijn werk, want ik vind het leuk om wel een eigen recept te hebben. Maar hij smaakt echt heerlijk! En zeker met de toevoeging van slagroom bovenop vind ik echt een blijvertje!

En eigenlijk is deze key lime pie super simpel te maken! Je maakt een bodem die je eventjes in de oven gaat. En daarna voeg je de vulling er aan toe die eigenlijk enkel bestaat uit gecondenseerde melk, eierdooiers, limoenen & een citroen! Super simpel dus!

Zin in nog meer lekkere citroen gerechten?

Als je net zo dol bent op citroen als ik dan moet je zeker deze lemoncurd eens proberen! Heerlijk om een beetje bij je yoghurt te doen ‘s ochtends of bij je toetje ‘s avonds! Of bij deze heerlijke citroen scones! En hou je van pasta’s? Dan moet je zeker deze tagliatelle met kip, spinazie en een citroen roomsaus eens proberen! Dat blijft echt mijn favoriete recept. Super simpel, maar zo boordevol smaak!

Key lime pie met slagroom
Key lime pie met slagroom
Key lime pie met slagroom
Key lime pie met slagroom
Key lime pie met slagroom

Key lime pie met slagroom

Print Recipe
Serves: 1 taart

Ingredients

  • 400 g Bastogne koeken
  • 200 g boter
  • 800 ml gecondenseerde melk (2 blikken)
  • 6 limoenen + 1 ter garnering
  • 1 citroen
  • 6 eierdooiers
  • 100 ml slagroom
  • 2 el poedersuiker

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 175°C. Bekleed de onderkant van de bakvorm alvast met bakpapier en besmeer de zijkanten met boter.

2

Smelt de boter in een pan en maal ondertussen in een keukenmachine de koekjes tot broodkruimels. Heb je geen keukenmachine? Vouw de Bastogne koekjes dan in een theedoek en sla erop met een pan o.i.d. tot ze verkruimeld zijn.

3

Voeg de koelkruimels toe aan de gesmolten boter en roer goed door elkaar. Verdeel het koekkruimel mengsel over de bodem en de zijkant. Zorg dat ¾ van de rand bedekt is met de koekjes. Druk goed aan met de achterkant van een lepel.

4

Bak de bodem voor 10 min. in de oven in het midden van de oven. Zorg dat er voor de zekerheid een ovenplaat met bakpapier onderin de oven staat. Het kan zijn dat jouw bakvorm niet goed afsluit en er daardoor wat boter uit lekt. Dit scheelt een hoop schoonmaakwerk (en ik spreek uit ervaring ;-)).

5

Als de bodem uit de oven komt zijn de zijkanten als het goed is voor de helft bedekt met de bastogne koek. Is hij verder naar beneden gezakt dan de helft? Duw het dan met een lepel iets omhoog zodat de bastogne overal tot de helft zit. Laat de bodem iets afkoelen.

6

Voor de vulling mix je de eierdooiers met een garde door elkaar. Voeg hier het sap & de rasp van de 6 limoenen & citroen aan toe. Mix goed door elkaar.

7

Voeg vervolgens de gecondenseerde melk toe. Mix goed door elkaar en giet de inhoud op de bastognekoek bodem.

8

Bak de key lime pie vervolgens 15-17 min. in de oven tot deze mooi stevig is. Haal de key lime pie uit de oven en laat hem afkoelen. Als hij redelijk is afgekoeld mag hij in de koelkast om verder af te koelen.

9

Klop als de key lime pie volledig is afgekoeld de slagroom met de poedersuiker op. Doe de slagroom in een spuitzak met spuitmondje en spuit op de bovenkant van de key lime pie mooie toefjes. Garneer met wat extra rasp van een limoen bovenop.

Notes

Extra nodig: bakvorm ⌀ 23cm


Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij weten via Instagram of Facebook met de hashtag #vickyvandijk of tag mij @vickyvandijk. Dat vind ik echt super leuk om te zien!




No Comments

Leave a Reply