Lemoncurd




Lemoncurd

Dat ik een grote liefde voor citroen heb is echt niet geheim. Je kunt het in veel van mijn gerechten terugvinden.. In taart en koekjes, maar ook in avondeten of juist in m’n ontbijt. Love it! Inmiddels komt de pasen er bijna aan, dus tijd voor citroen! :-D. Dus heb ik gekozen om een heerlijk én onwijs makkelijk recept voor lemoncurd voor jullie te maken! De lemoncurd is heerlijk in balans betreft zoet en zuur.  Serveer het bijvoorbeeld bij deze citroen (verrassend)-scones! Zo onwijs lekker! Of vul er een spuitzak mee en spuit de binnenkant van frambozen er mee vol. 

Lemoncurd

1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren (1 stemmen, gemiddeld: 5,00 van de 5)
Laden...
Serves: ± 250 ml
Cooking Time: 30 minuten

Ingredients

  • 2 grote citroenen
  • 2 eieren (L)
  • 125 g boter
  • 150 witte basterdsuiker

Instructions

1

Je gaat zometeen de lemoncurd au-bain-marie verwarmen. Dit doe je door een klein laagje water in een pannetje aan de kook te brengen en hier later een glazen of metalen kom bovenop te zetten. Zorg dat de onderkant van kom het water niet raakt.

2

Mix in de kom alvast de eieren los met een garde zodat ze één geheel zijn. Voeg het sap en fijne rasp van de citroenen, boter in stukjes en de witte basterdsuiker toe. Zet de kom op de pan en roer het regelmatig. Laat het in ongeveer 15 - 30 min. tot yoghurt dikte komen. Zodra de lemoncurd afkoelt wordt deze dikker.

3

Giet de lemoncurd vervolgens in een potje en laat hem buiten de koelkast afkoelen en bewaar hem in de koelkast tot gebruik.


Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij weten via Instagram of Facebook met de hashtag #vickyvandijk of tag mij @vickyvandijk. Dat vind ik echt super leuk om te zien!




No Comments

Leave a Reply