Citroen scones




Citroen scones

Citroen is één van die ingrediënten die bij mij altijd goed zijn! Het verfrist een gerecht zo heerlijk op! Deze citroen scones zijn daarom ook zo super lekker. Serveer de scones bij de thee met een lekker luchtige clotted cream. Ik maak deze altijd 50/50 met mascarpone en slagroom. Klop de slagroom lobbig en voeg daarna de mascarpone toe. Meng tot één geheel en het is klaar! Leg daarbovenop een laagje lemoncurd of jam en geniet ervan! 

De allerlekkerste combinatie met scones vind ik toch echt wel zelfgemaakte lemoncurd. Ik heb een recept waar ze zelfs bij heel holland bakt dol op waren (heb meegedaan aan de voorrondes)! En dat is super simpel te maken. Heb je over? Doe het dan ‘s ochtends voor je kwark met cruesli of top je pannenkoeken er mee af. Het maakt een gerecht nog net wat lekkerder!

Opzoek naar nog meer hapjes voor bij de High Tea? 

Serveer bijvoorbeeld deze heerlijke blauwe bessen crumble met havermout! Of zelfgemaakte citroen macarons! En wil je graag een lekker soepje serveren? Dan kun je bijvoorbeeld deze geroosterde tomatensoep met mozzarella serveren! Heerlijk lichtzoet en in combinatie met gesmolten mozzarella is dat echt geweldig! 

Vicky van Dijk | Citroen scones

Citroen scones

Print Recipe
Serves: ± 18 scones Cooking Time: 30 minutes

Ingredients

  • 400 g zelfrijzend bakmeel, gezeefd
  • 125 ml volle melk
  • 50 g boter, gesmolten
  • 8 g bakpoeder
  • 3 el witte basterdsuiker
  • 2 eieren
  • 2 citroenen
  • 1 vanillestokje

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 180 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier.

2

Rasp de citroenen. Snijd met een scherp mes het vanillestokje in de lengte open. Schraap het merg eruit. Splits 1 ei (de dooier gebruik je niet).

3

Voeg in een beslagkom het meel, bakpoeder, melk, boter, suiker, 1 ei en het eiwit, de citroenrasp, het vanillemerg en een mespuntje zout. Kneed dit met de mixer tot een soepel deeg.

4

Vorm op een met bloem bestoven werkvlak het (nogal kleffe) deeg tot een bal, druk het deeg uit tot een lap van 2 cm dik en haal er met de uitsteekvormpjes rondjes uit.

5

Leg de scones op het bakpapier en bak ze in de oven in 20 min. goudbruin.

6

Serveer de scones met clotted cream en lemoncurd of jam.

Notes

Extra nodig: uitsteekvorm, Ø 5 cm (als je dit niet hebt, pak dan een glas met deze afmetingen)


Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij weten via Instagram of Facebook met de hashtag #vickyvandijk of tag mij @vickyvandijk. Dat vind ik echt super leuk om te zien!




1 Comment

  • Reply
    Nicole
    juli 29, 2017 at 13:58

    Wat een lekker idee om citroen te verwerken in de scones! Ik ben dol op citroen, dit maakt het zo lekker fris :)

  • Leave a Reply