Pannenkoekjes met blauwe bessen & lemoncurd

Pannenkoekjes met blauwe bessen & lemoncurd




Pannenkoekjes met blauwe bessen & lemoncurd

Deze combinatie van pannenkoekjes met daarin blauwe bessen is echt fantastisch. Tot voorheen had ik dit nog nooit gedaan, maar dit gaat hier zeker vaker op tafel komen. Zo heb je heerlijk luchtige pannenkoekjes met daarin het licht zoete van de blauwe bessen en bovenop top je de pannenkoekjes met nog wat extra blauwe bessen en heerlijke lemoncurd!

Wil je nou zelf je lemoncurd maken? Probeer dan eens dit recept! Maak deze het liefst de avond van te voren zodat de lemoncurd goed kan opstijven en afkoelen in de koelkast. Maar wil je gewoon voor makkelijk & snel? Er zijn genoeg heerlijke lemoncurds te vinden in de supermarkt!

Ga jij deze pannenkoekjes nou maken op zondag of gewoon omdat je even zin hebt om uit te pakken en je maakt er gelijk een heleboel? Zet dan je oven op 90 graden en houd de pannenkoekjes onder een stukje aluminiumfolie warm. Zo kun je straks met z’n alle genieten van heerlijk warme pannenkoekjes!

Zin in nog meer pannenkoek variaties?

Probeer dan eens deze super gezonde havermout pannenkoekjes! Gemaakt van havermout, banaan & ei! Voeg een vleugje kaneel en wat rozijnen toe en je hebt een heerlijk gezonde maaltijd op tafel getoverd. Wil je nou graag nog meer met citroen? Probeer dan eens deze lekkere citroen-ricotta havermout pannenkoekjes! Heerlijk afgemaakt met wat granaatappelpitjes of juist ook nog wat lemoncurd!

Pannenkoekjes met blauwe bessen & lemoncurd
Pannenkoekjes met blauwe bessen & lemoncurd
Pannenkoekjes met blauwe bessen & lemoncurd

Pannenkoekjes met blauwe bessen & lemoncurd

Print Recipe
Serves: 2 personen Cooking Time: 20 minuten

Ingredients

  • 130 g bloem
  • 200 ml volle melk
  • 1 ei
  • 1 el suiker
  • 1 tl vanille aroma
  • 2 tl bakpoeder
  • ¼ tl bakingsoda
  • snufje zout
  • klontje boter om in te bakken
  • 100 g blauwe bessen + extra ter garnering
  • lemoncurd als topping

Instructions

1

Mix in een kom de melk, ei, vanille aroma en het suiker door elkaar.

2

Zeef de bloem, bakpoeder en de baking soda en voeg deze samen met het snufje zout toe aan de melk. Mix goed door elkaar tot alles mooi één geheel is.

3

Voeg als laatste stap de blauwe bessen toe aan het beslag.

4

Verwarm in een pan wat boter.

5

Zorg dat in iedere schep een aantal blauwe bessen zitten en schep 2 of 3 pannenkoekjes in de pan (ligt eraan hoe groot jouw pan is). Als de bovenkant lichte belletjes beginnen te vormen kun je ze omdraaien. Bak ze aan beide kanten goudbruin. Herhaal dit tot het beslag op is.

6

Serveer de pannenkoekjes met wat lemoncurd & wat extra blauwe bessen.


Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij weten via Instagram of Facebook met de hashtag #vickyvandijk of tag mij @vickyvandijk. Dat vind ik echt super leuk om te zien!




No Comments

Leave a Reply