Havermout pannenkoekjes




Havermout pannenkoekjes

Deze havermout pannenkoekjes zijn echt mijn favoriete ontbijt na een flinke work-out! Ze zijn zo makkelijk om te maken. Want je doet bijna alle ingrediënten in de blender, waarna je de rozijnen er door heen roert. Bak ze in 2-3 min. gaar en je kunt er gelijk van genieten! Ik eet de havermout pannenkoekjes het liefst met wat vers fruit & honing bovenop. Meestal kies ik wat er in het seizoen is, dus aardbeien, frambozen maar bijvoorbeeld ook perzik of bramen! Heerlijk!

En heb jij last van gluten? Je kunt deze havermout pannenkoekjes makkelijk maken met glutenvrije havermout! #tip

Vicky van Dijk | Havermout pannenkoekjes

Wil je nog meer lekkere gerechten?

En wil je nog een andere variant van havermout pannenkoekjes proberen? Maak dan eens deze citroen-ricotta havermout pannenkoekjes! Heerlijk voor de variatie! Of juist deze pannenkoekjes met blauwe bessen & lemoncurd als ontbijt. Perfect voor pasen met die heerlijke kleuren! En als je dan toch gelijk bezig bent met de blauwe bessen. Probeer dan eens deze blauwe bessen crumble met havermout! Heerlijk om jezelf even te belonen!

Havermout pannenkoekjes

1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren (Nog geen waarderingen)
Laden...
Serves: 1 persoon (6 stuks)
Cooking Time: 15 minuten

Ingredients

  • 40 g (glutenvrije) havermout
  • 1 banaan
  • 1 ei
  • 50 g rozijnen
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl kaneel
  • een klein scheutje melk
  • snufje zout
  • boter om in te bakken
  • vers fruit ter garnering
  • honing naar smaak toevoegen

Instructions

1

Voeg alle ingrediënten voor de pannenkoekjes, behalve de rozijnen, in de blender. Blend het geheel tot een egale massa en giet het vervolgens in een schaaltje (dit hoeft niet, maar vind ik zelf gemakkelijker om uit te scheppen). Roer de rozijnen erdoor en zet aan de kant. De pannenkoekmix is veel dikker dan normaal pannenkoekbeslag, dit hoort zo!

2

Zet ondertussen een pan op het vuur met wat kokosolie of boter in om te bakken.

3

Zet het vuur niet te hoog. Schep kleine hoopjes in de pan (maak ze niet te groot, want ze zijn anders lastig om te draaien!), ongeveer 2 el per pannenkoekje. Bak aan één kant tot er belletjes ontstaan en draai ze voorzichtig om. Bak nu de andere kant goudbruin. Bak vervolgens al het beslag op deze manier op en stapel de pannenkoekjes op een bordje op.

4

Serveer met wat vers fruit en honing.

Notes

Extra nodig: blender


Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij weten via Instagram of Facebook met de hashtag #vickyvandijk of tag mij @vickyvandijk. Dat vind ik echt super leuk om te zien!




1 Comment

  • Reply
    Havermout fan
    oktober 4, 2017 at 09:29

    Die pannekoekjes zien er heerlijk uit! Ik zag laatst een recept van havermout waar ze rozenwater bij gebruikten. Ik denk dat het hier ook heel lekker in zal zijn.

  • Leave a Reply