Feta dip met gegrilde cranberry’s & parmaham




Feta dip met gegrilde cranberry’s

De eerste keer dat ik deze feta dip met gegrilde cranberry’s maakte was ik echt verkocht! De combinatie tussen de romige feta en de iets zurige cranberry’s is echt heerlijk! De cranberry’s zijn ook nog een klein beetje zoetig & kruidig wat komt door de honing & rozemarijn die je toevoegt.

Serveer de feta dip op de Italiaanse kruiden toastjes van Haust met daar bovenop een heerlijk plakje parmaham. Zo heb je een heerlijk feestelijk hapje op tafel! Je kunt ze al van te voren klaarmaken en op een bord serveren. Maar je kunt er ook net als ik een heerlijke borrelplank van maken. Leg er bijvoorbeeld een aantal al kant en klaar neer, zodat je gasten weten hoe het, het beste gegeten kan worden. En laat ze verder zelf lekker genieten!

Wil je nog meer inspiratie voor op de borrelplank?

Zelf ben ik gek van smeersels. Je kunt namelijk zo heerlijk variëren! Probeer bijvoorbeeld deze gegrilde paprika hummus. Of maak deze snelle aioli met peterselie (tevens ons vaste recept op de borrelplank!) #aanrader. En wil je graag wat kleine hapjes maken? Maak dan bijvoorbeeld deze zelfgemaakte frikandelbroodjes! Gegarandeerd succes!

Feta dip met gegrilde cranberry's

1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren (Nog geen waarderingen)
Laden...
Borrelhapjes
Serves: 1 portie
Cooking Time: 30 min.

Ingredients

  • Voor de feta dip:
  • 200 g feta
  • 180 g roomkaas
  • 1 teentje knoflook
  • scheutje olijfolie
  • 1 el citroensap
  • Voor de gegrilde cranberry's:
  • 125 g verse cranberry's
  • ½ takje verse rozemarijn
  • 1 el honing
  • 1 el olijfolie
  • Extra:
  • 50 g parmaham
  • toastjes om op te serveren, bijv. de Haust Italiaanse Kruiden

Instructions

1

Doe de cranberry's op een met bakpapier beklede bakplaat.

2

Rits de rozemarijn blaadjes van het takje en snijd deze fijn.

3

Verdeel de rozemarijn, honing & olijfolie over de cranberry's en mix met je handen even goed door elkaar.

4

Doe de cranberry's 15 min. op grill stand in de oven. Laat ze daarna afkoelen tot lauw-warm of koud.

5

Mix voor de feta dip de feta, roomkaas, geperst teentje knoflook, scheutje olijfolie & citroensap bij elkaar in de foodprocessor en mix het geheel goed door elkaar tot één geheel.

6

Serveer de feta dip in een mooi schaaltje met de cranberry's bovenop en de parmaham & toastjes ernaast.


Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij weten via Instagram of Facebook met de hashtag #vickyvandijk of tag mij @vickyvandijk. Dat vind ik echt super leuk om te zien!




No Comments

Leave a Reply