Kerstbrownies
Deze kerstbrownies zijn echt ge-wel-dig. Ze zien er echt hilarisch uit maar smaken ook nog eens fantastisch. Heerlijk vol van smaak – zacht – romig en met af en toe een lekker stukje Côte d’Or BonBonBloc Truffel erin! Heerlijk! Je kunt er natuurlijk voor kiezen om iedere soort chocolade er in te doen die jij wilt. Zo kun je kiezen voor bijvoorbeeld melk-karamel-zeezout of juist met stukjes hazelnoot erin!
Daarnaast hebben ze natuurlijk een kerst-twist, want het zijn kerstbrownies! Ik heb ze omgetoverd tot kerstboompjes, Rudolfs of kerstmannen! Zo leuk om dit samen met je kinderen te doen. Zo kun je ze al van te voren maken. En als dan de hele familie op bezoek komt tover je ze op tafel en kunnen alle kids zich klaar maken tot versieren! Zo leuk!
Zin in nog meer lekkere kersthapjes?
En ook nog eens super leuk om te maken met de kids: Knakworsten kerstboompjes! Versierd met sesamzaad, maar je kunt natuurlijk ook gaan voor en combinatie van maanzaad & sesamzaad. En allemaal patroontjes maken op de boompjes! Of meer zin in iets zoets? Probeer dan eens deze meringue kerstboompjes met chocolade! Wil je meer wat luxe voor bij de lunch- of borreltafel? Maak dan eens deze kerst sandwiches met zalm & kruidenroomkaas!
Kerstbrownies
Ingredients
- 165 g roomboter
- 300 g pure chocolade
- 3 eieren
- 120 g kristalsuiker
- 100 g lichtbruine basterdsuiker
- 1 tl vanille aroma
- 120 g bloem
- 190 g Côte d'Or BonBonBloc Truffel
- 120 g poedersuiker
- eetbare spikkels
- zouten stokjes
- (ijs)stokjes voor de kerstbomen
Instructions
Verwarm de oven voor op 180ºC en smeer alvast je brownie bakvorm in met wat boter. Vouw je bakpapier dubbel zodat hij net iets smaller is dan de breedte van je bodem. Leg je bakpapier in de bakvorm zodat er aan beide kanten een flap bakpapier uit steekt. Dit is makkelijk voor straks, zodat je gemakkelijk je brownie uit je bakvorm kunt tillen.
Hak de pure chocolade grof en snijd de boter in stukjes. Smelt deze samen au bain-marie in een kom bovenop een pan met een laagje water.
Mix in een beslagkom de eieren, kristalsuiker, licht bruine basterdsuiker & vanille aroma goed door elkaar zodat je een luchtig geheel krijgt. Dit duurt een paar minuutjes.
Als de chocolade & boter is gesmolten roer je dit goed door elkaar zodat je één geheel hebt. Voeg dit aan je luchtige eimengsel toe en mix een keer goed door elkaar. Voeg hierna de bloem toe en mix nog een keer door elkaar tot alles één geheel is.
Snijd de Côte d'Or Truffel Cacao grof in stukjes en meng deze als laatste door het beslag heen.
Giet het beslag in de brownie bakvorm en bak de brownie in 35 min. goudbruin & gaar. Laat hem volledig afkoelen voor je hem gaat snijden.
Snijd als de brownie volledig is afgekoeld deze door de helft en vervolgens in punten.
Steek in de brownies waar je een kerstboom van wilt maken alvast de (ijs)stokjes in de brownie.
Meng voor het glazuur de poedersuiker & 2½ el water door elkaar tot een mooie glazuur. Doe het geheel in een spuitzak.
Ga nu lekker versieren met het glazuur, de eetbare spikkels & zouten stokjes!
Notes
Extra nodig: spuitzak
Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij weten via Instagram of Facebook met de hashtag #vickyvandijk of tag mij @vickyvandijk. Dat vind ik echt super leuk om te zien!
No Comments