Knapperig wit brood

Knapperig wit brood

Dit brood krijgt deze heerlijke krokante laag doordat hij in een pan gebakken wordt in de oven. Zo lekker. Serveer het met een lekker plakje kaas, komkommer en je bent helemaal af!

Het heeft me even gekost om dit brood bij elkaar te zoeken, want brood bakken was niet mijn sterkste kant. Maar nu ik éénmaal weet hoe het moet, weet ik zeker dat er binnenkort nog wat meer receptjes online komen! 

Knapperig wit brood

Print Recipe
Serves: 1 Cooking Time: 3,5 uur

Ingredients

  • 450 g bloem
  • 275 ml warm water
  • 7 g gist
  • 1,5 tl fijn zout

Instructions

1

Meng alle ingrediënten met een mixer met deeghaken (met je handen kan ook!) door elkaar tot een mooi samenhangend deeg. Laat het deeg vervolgens in een kom een half uurtje rijzen op een warme plek met een laagje plastic folie over de kom heen.

2

Bestrooi je werkblad met wat bloem en duw het deeg plat. Vouw het brood naar onderen mooi zodat je aan de bovenkant een mooie gladde vorm hebt. Besmeer de bovenkant goed met bloem en leg deze met de ronde bovenkant naar beneden toe in de kom. Bekleed de kom nogmaals met folie en laat het 1,5 uur rijzen op een warme plek.

3

Verwarm de oven voor op 250°C en zet de pan in de oven.

4

Als de oven op temperatuur is haal je de pan uit de oven en verlaag je de temperatuur naar 220°C.

5

Haal het deeg voorzichtig los uit de kom en leg het deeg met de ronde kant naar boven in de pan. Pas wel op! Want de pan is gloeiend heet. Bestrooi de bovenkant van het deeg met wat bloem.

6

Snijd de bovenkant met een X in. Zo rijst hij op deze plekken nog mooi door en gaat het brood daar open staan.

7

Bak het brood met de deksel erop voor 30 minuten en verwijder daarna het deksel en bak nog eens 15 minuten.

8

Laat afkoelen op een rooster.

Notes

Extra nodig: pan die in de oven kan. Bij voorkeur een gietijzeren, maar emaille voldoet ook.


Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij weten via Instagram of Facebook met de hashtag #vickyvandijk of tag mij @vickyvandijk. Dat vind ik echt super leuk om te zien!

No Comments

Leave a Reply