Mini-trifles met limoncello, lemoncurd & frambozen

Mini-trifles met limoncello, lemoncurd & frambozen




Mini-trifles met limoncello, lemoncurd & frambozen

Dat ik gek ben op citroen is inmiddels geen geheim meer. Ik heb zoveel recepten met citroen, lemoncurd of limoncello op mijn website staan! Dus dit toetje met limoncello, lemoncurd & frambozen moest er gewoon van komen! En het is echt een ideaal kerstrecept! Snel, makkelijk en vooral overheerlijk!

Je kunt er voor kiezen om gewoon makkelijk lemoncurd in de winkel te kopen (echt helemaal prima!). Maar als je zin hebt om het zelf te maken en net even wat extra’s te geven tijdens de kerst. Probeer dan eens dit recept van zelfgemaakte lemoncurd! Heerlijk! Voor dit recept heb je wel minder nodig dan in het recept beschreven staat. Maar je kunt lemoncurd bij zoveel dingen toevoegen! Zoals bijvoorbeeld ’s ochtends door je yoghurt/cruesli of ’s avonds over een bolletje ijs om net even die extra touch te geven. Of vul er een framboos mee! Je kan er in ieder geval eindelijk mee varieren!

Voor deze mini-trifles heb ik gekozen voor een simpele & klassieke opbouw van: cake – fruit & room. En bovenop nog een extra laagje lemoncurd. Heerlijk simpel maar echt super lekker!

Mini-trifles met limoncello, lemoncurd & frambozen

Zin in nog meer lekkere citroen recepten?

En zin om lekker te proosten? Probeer dan eens deze prosecco sangria met limoncello! Heerlijk fris en perfect tijdens een feestje of in de zomer. Of meer zin in zoetigheid? Probeer dan eens deze witte chocolade cheesecake met lemoncurd & frambozen! Deze taart had ik voor het eerst bij mijn verjaardag gemaakt en ik was helemaal verkocht. Zo lekker en vooral simpel! #yay En maak je lemoncurd en je hebt over? Gebruik het dan bij deze heerlijke pannenkoekjes met blauwe bessen & lemoncurd. Perfect om je ochtend mee te beginnen!

Mini-trifles met limoncello, lemoncurd & frambozen

1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren (43 stemmen, gemiddeld: 3,67 van de 5)
Laden...
Serves: 4-6 personen
Cooking Time: 40 min.

Ingredients

  • ± 160 g cake (kant-en-klaar)
  • ± 75 ml limoncello
  • 150 ml slagroom
  • 250 g mascarpone
  • 40 g poedersuiker
  • ± 150 g lemoncurd (of maak het zelf met dit recept)
  • ± 300 g verse frambozen
  • munt ter garnering
  • 4 glazen

Instructions

1

Verkruimel de cake in kleine stukjes en verdeel dit over de 4 glazen.

2

Besprenkel vervolgens de cake met de limoncello. Zet ze aan de kant tot gebruik.

3

Klop in een kom de slagroom met de poedersuiker lobbig. Voeg vervolgens de mascarpone toe en klop het geheel stevig. Doe de mascarpone room in een spuitzak. Heb je deze niet, geen probleem dan kan je het zometeen ook gewoon met een lepel doen. Het maakt het werk alleen wat makkelijker & strakker als het in eens spuitzak zit.

4

Verdeel de frambozen over de glaasjes bovenop de cake.

5

Spuit (of lepel) vervolgens de mascarpone room over de frambozen heen.

6

Doe eventueel de lemoncurd ook in een spuitzak. En spuit (of lepel) bovenop de mascarpone room een laagje lemoncurd.

7

Doe er vlak voor het serveren overal nog een framboos op en steek er een takje munt in! Eet smakelijk! En serveer het vooral met een heerlijke glas limoncello bij!

Notes

Extra nodig: spuitzakken (voor gemak)


Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij weten via Instagram of Facebook met de hashtag #vickyvandijk of tag mij @vickyvandijk. Dat vind ik echt super leuk om te zien!




No Comments

Leave a Reply