Pure chocolade bonbons met hazelnoten

Pure chocolade bonbons met hazelnoten
Pure chocolade bonbons met hazelnoten

Wat is er nou een beter manier om te laten zien dat je van iemand houdt dan met zélfgemaakte pure chocolade bonbons met hazelnoten.. Super lekker en ik weet zeker dat je hier mee jouw liefde hier zeker mee verrast wilt worden!

De binnenkant van deze chocolade bonbons is gemaakt met de puur hazelnoot variant van Côte d’Or. Waarbij ik ze omgetoverd heb tot een soort ganache. Heerlijk in combinatie met dat krokante laagje chocolade aan de buitenkant!

Het vergt wel wat wachttijd om deze bonbons te maken. Je maakt namelijk als eerste de ganache. Maar deze moet je minimaal 6 uur laten opstijven in de koelkast. En het liefst nog een nachtje, dan zijn ze helemaal mooi stevig. Daarna krijg je heerlijke chocolade handjes. Want dan moet je bolletjes gaan draaien van de ganache. Je legt ze daarna nog even een half uurtje terug in de koelkast en je begint de buitenste chocolade laag te smelten van de bonbons! Dip de vulling in de chocolade, laat ze uitharden op een plaat met vetvrij bakpapier en bestrooi de bovenkant met wat chocolade en fijn gehakte hazelnoten. Laat ze volledig uitharden in de koelkast en geniet ervan!

Zin in nog meer chocolade recepten?

Probeer dan eens deze easy chocolade fudge met zeezout! Heerlijk om te serveren tijdens een verjaardag of feestje! En wil je graag een gezondere variant? Dan moet je deze avocado-chocolade truffels eens proberen! En om Sinterklaas een beetje in huis te halen, kun je deze chocoladerotsjes met schuddenbuikjes eens proberen!

Pure chocolade bonbons met hazelnoten
Pure chocolade bonbons met hazelnoten

Pure chocolade bonbons met hazelnoten

1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren (Nog geen waarderingen)
Laden...
Serves: 18 stuks
Cooking Time: 1,5 uur + een nacht + half uur wachttijd

Ingredients

  • Voor de vulling:
  • 180 g pure chocolade met hazelnoot
  • 180 ml slagroom
  • 90 g boter
  • Voor de buitenkant:
  • 300 g pure chocolade
  • 12 g hazelnoten

Instructions

1

Breek de chocolade met hazelnoten in stukjes en smelt deze au bain-marie. Dit doe je door in een pan een laagje water te doen en deze aan de kook te brengen. Zet hier bovenop een vetvrije kom, liefst van metaal of glas (zorg dat de kom het water niet aanraakt) en zorg dat de kom alvast verwarmd wordt. Als de kom warm is voeg je de chocolade toe. Roer af en toe met een (bij voorkeur een houten) lepel de chocolade door elkaar tot alles is gesmolten.

2

Snijd de boter in stukjes en voeg deze aan de chocolade toe als alle chocolade is gesmolten.

3

Voeg als laatste de slagroom toe. Laat het geheel nog een minuutje verwarmen terwijl je roert tot alles mooi één geheel is.

4

Laat nu de chocolade minimaal 6 uur (bij voorkeur een nachtje) in de koelkast opstijven.

5

Als de chocolade goed hard is geworden ga je er bolletjes van draaien met je handen. Bewaar deze nog even een half uurtje in de koelkast voor je ze in de chocolade gaat dippen.

6

Smelt nu de pure chocolade ook au bain-marie. Leg alvast een plank klaar met wat bakpapier erop. Zorg er wel voor dat de plank in de koelkast past.

7

Hak ondertussen de hazelnoten fijn.

8

Dip nu de bonbons 1 voor 1 in de chocolade. Doe dit met behulp van een lepel & vork. De lepel om de chocolade erover heen te gieten en de vork om ze er uit te halen. Schud eventjes op de rand zodat de overtollige chocolade terug in de bak valt en leg ze op het bakpapier. Herhaal dit tot alle bonbons bedekt zijn met chocolade.

9

Giet de overige chocolade in een spuitzak. Knip een klein puntje van het uiteinde af en maak mooie streepjes over de bovenkant van de bonbons.

10

Bestrooi de bovenkant met wat gehakte hazelnoot en laat de bonbons uitharden in de koelkast.

Notes

Extra nodig: spuitzak


Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij weten via Instagram of Facebook met de hashtag #vickyvandijk of tag mij @vickyvandijk. Dat vind ik echt super leuk om te zien!
No Comments

Leave a Reply