Schuddenbuikrotsjes

Schuddenbuikrotsjes

Soms heb ik echt van die chocolade cravings. Zo had ik dat ook met dit recept. En gezien het bijna sinterklaas is, dacht ik.. Waarom niet in sinterklaassferen? Pepernoten leek me alleen iets te groot, dus heb ik gekozen voor schuddenbuikjes! En ze zijn echt yummy! Super leuk en erg makkelijk om met je kids te maken!

Schuddenbuikrotsjes

Print Recipe
Serves: 12 stuks Cooking Time: 10 minuten

Ingredients

  • 200 g pure chocolade
  • 100 g schuddenbuikjes + extra om te garneren

Instructions

1

Breek de chocolade in stukjes en verwarm de chocolade au-bain-marie*. Leg ondertussen een bakplaat met bakpapier erop klaar.

2

Voeg als de chocolade gesmolten is de schuddenbuikjes toe en meng goed door elkaar.

3

Schep ongeveer ¾ lepel vol op de bakplaat en herhaal dit dit alles op is.

4

Versier de rotsjes aan de buitenkant met nog wat schuddenbuikjes en laat ze voor minimaal 2 uur opstijven tot ze hard zijn.

Notes

*Au-bain-marie: Dit is een kooktechniek waarbij je de chocolade smelt boven een pan met heet water. Verwarm een klein laagje water in een pannetje en breng dit aan de kook. Zet hier een glazen of metalen kom bovenop. Zorg dat de onderkant van kom het water niet raakt. En vervolgens smelt je de chocolade in de metalen of glazen kom.


Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij weten via Instagram of Facebook met de hashtag #vickyvandijk of tag mij @vickyvandijk. Dat vind ik echt super leuk om te zien!

No Comments

Leave a Reply