Wrap met paprikaburger, tomaten-paprika salade & een frisse avocado spread

Wrap met paprikaburger, tomaten-paprika salade & een frisse avocado spread




Wrap met paprikaburger, tomaten-paprika salade & een frisse avocado spread

Deze wrap met paprikaburger is echt heerlijk en perfect als je een keertje vega wilt eten! Je maakt eerst een heerlijke frisse avocado spread die je op de wrap smeert. Hier bovenop leg je een klein beetje sla en daar bovenop een lekkere tomaten-paprika salade aangemaakt met wat zwarte balsamico-azijn, olijfolie, peper & zout. Super simpel! Maar smaakt echt heerlijk! En in combinatie met de paprikaburger van Stegeman heb je een lekker voedzaam gerecht!

Vandaag zitten we ook midden in de Nationale Week Zonder Vlees, waarbij vleesliefhebbers zoals ik even op hun vingers worden getikt om stil te staan bij de hoeveelheid vlees die wij eigenlijk wel niet eten! Wat af en toe best nodig is. Er zijn namelijk zoveel lekkere vleesvervangers op de markt! Wij zijn sinds een half jaartje thuis iedere week een keertje vega gaan eten. Eerst deed ik dit zonder vleesvervangers, dus gewoon mega veel kaas & noten toevoegen. Maar daar raak je op een gegeven moment ook op uitgekeken. Dus ben ik op zoek gegaan naar de lekkerste vleesvervangers. En ik moet zeggen dat deze burger toch echt wel in de top 3 staat! En zeker lekker in combinatie met deze wrap.

Zin in nog meer vega recepten?

En je bent net als ik helemaal weg van de paprikaburger van Stegeman? Dan moet je deze burger met guacamole eens proberen! Heerlijk met wat zelfgemaakte frietjes ernaast! En wil je graag meer in de Italiaanse sferen? Probeer dan eens deze risotto met spinaziepesto en cherrytomaatjes of deze gnocchi in tomatensaus met mozzarella & parmezaanse kaas!

Wrap met paprikaburger, tomaten-paprika salade & een frisse avocado spread
Wrap met paprikaburger, tomaten-paprika salade & een frisse avocado spread

Wrap met paprikaburger, tomaten-paprika salade & een frisse avocado spread

Print Recipe
Serves: 2 personen Cooking Time: 30 min.

Ingredients

  • 2 Stegeman paprikaburgers
  • 4 wraps
  • 1 avocado
  • 2 tomaten
  • 1 rode paprika
  • 1 kleine rode ui (of een halve)
  • handje gemende sla
  • 1 tl limoensap
  • 1 volle el zure room
  • 2 tenen knoflook
  • 1 el zwarte balsamico-azijn
  • klein scheutje extra vierge olijfolie

Instructions

1

Lepel de avocado uit. Voeg voor de avocado spread de avocado, limoensap, zure room en 1 teentje knoflook toe aan een foodprocessor. Mix door elkaar tot het een mooi glad geheel is. Heb je nou geen foodprocessor? Prak dan de avocado goed glad met een vork of gebruik een staafmixer. Zet aan de kant tot gebruik.

2

Snijd voor de tomaten-paprika salade de tomaat en paprika in blokjes. Snijd ook de rode ui fijn en pers het teentje knoflook. Doe de tomaat, paprika, rode ui & de knoflook in een schaaltje en meng met de zwarte balsamico-azijn en een klein scheutje olijfolie. Breng op smaak wat peper & zout.

3

Verwarm ondertussen de paprikaburgers zoals aangegeven staat op de verpakking. Doe dit ook met de wraps.

4

Snijd als de burger klaar zijn elk in 6 reepjes. Smeer wat avocado spread op de wrap, leg daar bovenop wat sla. Verdeel de tomaten-paprika salade erover en als laatste de burgerreepjes. Serveer direct!


Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij weten via Instagram of Facebook met de hashtag #vickyvandijk of tag mij @vickyvandijk. Dat vind ik echt super leuk om te zien!




No Comments

Leave a Reply