Zelfgemaakte kip kerrie salade

Zelfgemaakte kip kerrie salade




Zelfgemaakte kip kerrie salade

Soms kan ik zo ontzettend veel zin hebben in kip kerrie salade. Zeker als ik een kater heb, heerlijk in combinatie met koude komkommer op je brood. Dat is echt iets wat ik standaard in mijn koelkast heb liggen als ik weet dat het een flink feestje gaat worden :-)! Maar het is ook zo onwijs lekker als je dit tijdens een borrel of verjaardag met wat toastjes op tafel serveert!

En in plaats van de kip kerrie salade in de winkel te kopen, kun je het ook gewoon heerlijk zelf maken! Je hoeft alleen de kipfilet in kippenbouillon gaar te koken, in stukjes te snijden en vervolgens voeg je er al allemaal heerlijke kruiden aan toe! Ik heb deze kip kerrie salade gemaakt met voor de helft mayonaise en voor de andere helft Griekse yoghurt. Zo is hij net iets minder vet van smaak, maar smaakt nog steeds onwijs lekker!

Zelfgemaakte kip kerrie salade

Zin in nog meer lekker hapjes voor bij de borrel?

Maak dan eens deze mini pizza’s met chorizo! Super simpel en echt een succes op jouw feestje! Of maak zelf je eigen kipnuggets. Heerlijk met dit recept. En wil je ook nog wat gezonds erbij? Maak dan eens deze gevulde punt paprika met roomkaas, zongedroogde tomaat & Italiaanse kruiden!

Zelfgemaakte kip kerrie salade

Print Recipe
Serves: ± 220 g kip kerrie salade Cooking Time: 30 min.

Ingredients

  • ± 220 g kipfilet
  • 500 ml kippenbouillon
  • 2 volle el mayonaise
  • 2 volle el Griekse yoghurt
  • 3 tl kerrie
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl mosterd
  • 2 snufjes knoflookpoeder
  • 2 snufjes uienpoeder
  • 1 snuf chilipoeder (of meer als je van pittig houdt)
  • snufje zout

Instructions

1

Breng de kippenbouillon aan de kook in een klein pannetje. Als het water kookt voeg je de kipfilet toe. Zorg dat deze volledig onder de bouillon staat. Kook de kipfilet in 15 min. gaar. Komt hij halverwege de kooktijd boven water? Zorg dan dat je hem regelmatig keert zodat hij gelijkmatig gaart.

2

Laat de kipfilet volledig afkoelen en snijd deze in kleine blokjes van ongeveer 1 cm.

3

Meng in een schaal de kipfilet met alle overige ingrediënten door elkaar. Duw de kipfilet met de achterkant van een lepel een beetje plat zodat je kipfilet meer een gelijke textuur krijgt.

4

Bewaar de kip kerrie salade in de koelkast tot gebruik.


Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij weten via Instagram of Facebook met de hashtag #vickyvandijk of tag mij @vickyvandijk. Dat vind ik echt super leuk om te zien!




No Comments

Leave a Reply