Zelfgemaakte kip kerrie salade
Soms kan ik zo ontzettend veel zin hebben in kip kerrie salade. Zeker als ik een kater heb, heerlijk in combinatie met koude komkommer op je brood. Dat is echt iets wat ik standaard in mijn koelkast heb liggen als ik weet dat het een flink feestje gaat worden :-)! Maar het is ook zo onwijs lekker als je dit tijdens een borrel of verjaardag met wat toastjes op tafel serveert!
En in plaats van de kip kerrie salade in de winkel te kopen, kun je het ook gewoon heerlijk zelf maken! Je hoeft alleen de kipfilet in kippenbouillon gaar te koken, in stukjes te snijden en vervolgens voeg je er al allemaal heerlijke kruiden aan toe! Ik heb deze kip kerrie salade gemaakt met voor de helft mayonaise en voor de andere helft Griekse yoghurt. Zo is hij net iets minder vet van smaak, maar smaakt nog steeds onwijs lekker!
Zin in nog meer lekker hapjes voor bij de borrel?
Maak dan eens deze mini pizza’s met chorizo! Super simpel en echt een succes op jouw feestje! Of maak zelf je eigen kipnuggets. Heerlijk met dit recept. En wil je ook nog wat gezonds erbij? Maak dan eens deze gevulde punt paprika met roomkaas, zongedroogde tomaat & Italiaanse kruiden!
Zelfgemaakte kip kerrie salade
Ingredients
- ± 220 g kipfilet
- 500 ml kippenbouillon
- 2 volle el mayonaise
- 2 volle el Griekse yoghurt
- 3 tl kerrie
- 1 tl kurkuma
- 1 tl mosterd
- 2 snufjes knoflookpoeder
- 2 snufjes uienpoeder
- 1 snuf chilipoeder (of meer als je van pittig houdt)
- snufje zout
Instructions
Breng de kippenbouillon aan de kook in een klein pannetje. Als het water kookt voeg je de kipfilet toe. Zorg dat deze volledig onder de bouillon staat. Kook de kipfilet in 15 min. gaar. Komt hij halverwege de kooktijd boven water? Zorg dan dat je hem regelmatig keert zodat hij gelijkmatig gaart.
Laat de kipfilet volledig afkoelen en snijd deze in kleine blokjes van ongeveer 1 cm.
Meng in een schaal de kipfilet met alle overige ingrediënten door elkaar. Duw de kipfilet met de achterkant van een lepel een beetje plat zodat je kipfilet meer een gelijke textuur krijgt.
Bewaar de kip kerrie salade in de koelkast tot gebruik.
Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij weten via Instagram of Facebook met de hashtag #vickyvandijk of tag mij @vickyvandijk. Dat vind ik echt super leuk om te zien!
6 Comments
Charmaine
juli 20, 2023 at 14:14Deze recept is heerlijk. Ik ben al de commercial geproduceerd eten die na chemically smaaken beau. nou kan ik zelf heerlijke kip kerrie maken dankzij u . Bedankt.
Vicky
augustus 8, 2023 at 14:59Hi! Wat leuk om te horen! Dankjewel :-) X Vicky
Marc
maart 3, 2023 at 00:52Hoi Vicky!
Heb dit recept nu 2 keer bereidt, is echt heel lekker, de balans is echt uitstekend, al vind ik persoonlijk een beetje uitschieten met de kerrie en het zout niet erg.
Ben van plan deze morgen nog een keer te maken maar dan wellicht met kleine stukjes ananas er doorheen verwerkt (iets frissere bite af en toe).
Dank je voor het delen van dit recept!
Groetjes,
Marc.
Vicky
maart 4, 2023 at 15:33Hi Marc,
Zo leuk om te horen. Dankjewel! En met ananas lijkt me een heerlijke combinatie! Ga ik zelf ook eens een keer proberen.
Geniet ervan dit weekend & heel erg bedankt voor je feedback!
X Vicky
Ellen
januari 3, 2023 at 11:02Gisteren gemaakt en vanmorgen gegeten. Heeeerlijk! Lekker pittig.
Vicky
januari 3, 2023 at 15:06Hi Ellen,
Wat leuk om te horen! Thanks!
Geniet ervan :-)
X Vicky