Zelfgemaakte kipnuggets met een yoghurt-knoflook sausje

Zelfgemaakte kipnuggets met een yoghurt-knoflook sausje




Zelfgemaakte kipnuggets met een yoghurt-knoflook sausje

Deze zelfgemaakte kipnuggets stonden eigenlijk stiekem al heel lang op mijn blog. Ik denk één van mijn eerste recepten, maar dan in de vorm van een burger! Namelijk deze: Krokante kipburger! Maar het is zo lekker en eigenlijk best simpel om te maken dat dit echt het perfecte comfort food is om te maken voor bij de borrel!

De kipnuggets zijn gemaakt met simpele naturel cornflakes die je fijn stampt. De kip marineer je eerst in een flinke laag karnemelk met wat knoflook- & uipoeder – peper & zout. En door de zuren van de karnemelk wordt de kipfilet echt super zacht. Echt mega lekker! Daarna strooi je ze over met wat pikante gerookte paprika poeder en wikkel je ze in de gestampte cornflakes. Serveer met een lekker fris sausje van yoghurt – mayonaise – peterselie & knoflookpoeder.

Zelfgemaakte kipnuggets met een yoghurt-knoflook sausje

Zin in nog meer lekkere borrelhapjes?

Maak dan eens deze wraps met pesto, zongedroogde tomaat, kipfilet & rucola! En ook nog een gezonde snack erbij? Maak dan eens deze gevulde puntpaprika’s met roomkaas, zongedroogde tomaten & Italiaanse kruiden. Super lekker voor een avondje borrelen! En wil je liever ook veganuggets naast de kipnuggets? Maak dan eens deze bloemkool nuggets? Super lekker op smaak gebracht door de bloemkoolfinish van Verstegen!

Zelfgemaakte kipnuggets met een yoghurt-knoflook sausje

1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren (Nog geen waarderingen)
Laden...
Serves: 400 g
Cooking Time: 1 u + wachttijd

Ingredients

  • Voor de kipnuggets:
  • 400 g kipfilet
  • 80 g naturel cornflakes
  • ± 200 ml karnemelk
  • 2 tl pikante gerookte paprika poeder
  • uienpoeder
  • knoflookpoeder
  • peper & zout
  • Voor het yoghurt-knoflooksausje:
  • 80 g volle griekse yoghurt
  • 50 g mayonaise
  • 1 el peterselie, fijngehakt
  • knoflookpoeder

Instructions

1

Snijd voor de kipnuggets de kipfilet in stukjes en doe deze in een bakje.

2

Bestrooi de kipfilet naar smaak met uienpoeder, knoflookpoeder, peper & zout.

3

Giet de karnemelk bij de kipfilet zodat ze volledig onder staan. Roer even goed door elkaar en dek af. Zet voor minimaal 30 min. in de koelkast. Langer mag natuurlijk ook, dan worden ze alleen maar nog lekkerder!

4

Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.

5

Maal met een foodprocessor de cornflakes in stukjes. Heb je geen foodprocessor? Wikkel dan de cornflakes in een theedoek en sla er bijv. met de achterkant van een steelpan op. Doe de cornflakes in een schaal.

6

Haal de kipfilet uit de karnemelk en leg deze op een snijplank. Strooi ze aan beide kanten flink in met de pikante gerookte paprika poeder.

7

Haal ze vervolgens door de cornflakes en leg ze op de bakplaat. Herhaal dit met alle stukjes kipfilet.

8

Bak de kipfilet in oven in 15 min. gaar. Controleer naderhand voor de zekerheid of je grootste stuk kipfilet gaar is door deze even door het midden te snijden.

9

Mix voor je yoghurt-knoflooksausje de griekse yoghurt, mayonaise en de fijngehakte peterselie door elkaar. Breng op smaak met wat knoflookpoeder.

10

Serveer de zelfgemaakte kipnuggets warm met het yoghurt-knoflooksausje en geniet!


Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij weten via Instagram of Facebook met de hashtag #vickyvandijk of tag mij @vickyvandijk. Dat vind ik echt super leuk om te zien!




No Comments

Leave a Reply