Carrot cake bliss balls
Deze carrot cake bliss balls wil je! Zo heerlijk rijk van smaak en daarnaast is het ook nog eens een super gezond tussendoortje! #YAY! De laatste tijd zijn wij thuis erg gezond aan het eten, want we willen allebei wat kilootjes afvallen. Maar ook veel sporten. Wat betekend: al-tijd honger.. Maar daarom zijn deze carrot cake bliss balls zijn daar echt de perfecte snack voor! Je kunt ze al in het weekend maken. Je zet ze in de koelkast en je kunt de hele week een heerlijke gezonde snack eten! #yumm

Zin in nog meer gezonde tussendoortjes?
Zo heb ik ook een heerlijk recept klaar staan van deze bliss balls met chocolade & kokos! Lekker voor de variatie! En wil je graag een goed bananenbrood maken? Maak dan eens deze variant met frambozen & kokos of juist deze variant met walnoten & chocolade! Heerlijk om even tussendoor te snacken. Heb je nou teveel? Snijd het bananenbrood dan in plakjes en vries ze in!
Carrot cake bliss balls
Ingredients
- 250 g verse dadels
- 200 g havermout
- 150 g wortel
- 50 g rozijnen
- 50 g walnoten
- 1 sinaasappel
- 3 volle tl kaneelpoeder
- 3 volle tl gemberpoeder
- 25 g kokosrasp
Instructions
Maak de wortel schoon en snijd deze grof in stukjes. Voeg deze toe aan de foodprocessor en mix de wortel fijn.
Ontpit ondertussen de verse dadels.
Voeg vervolgens de ontpitte dadels, rasp & sap van de sinaasappel, walnoten, havermout, rozijnen, kaneel- & gemberpoeder toe aan de foodprocessor. Mix het geheel tot één geheel.
Rol er balletjes van ongeveer 3-3,5 cm van.
Doe de kokosrasp in een schaaltje en haal hier alle bliss balls doorheen.
Bewaar de bliss balls in een luchtdichte verpakking in de koelkast.
Notes
Extra nodig: foodprocessor
Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij weten via Instagram of Facebook met de hashtag #vickyvandijk of tag mij @vickyvandijk. Dat vind ik echt super leuk om te zien!
No Comments