Chocolade lavacakes

Chocolade lavacakes




Chocolade lavacakes

Chocolade lavacakes blijven echt de ultieme guilty pleasure. Of het nou voor kerst is of voor gewoon omdat je er echt heeul veel zin in hebt. Ze zijn altijd welkom! En dat ene moment, waar je je chocolade lavacake open maakt en vervolgens de chocolade er uit stroomt. Hmmm… Ik heb er al gelijk weer zin in!

Wil je deze chocolade lavacakes met kerst uitproberen? Dan raad ik je wel aan om er eerst eens 2 van te voren te maken (deel het recept door 3). Namelijk iedere oven is anders, dus probeer of de 11 minuten baktijd ook voor jouw werkt en zo niet, doe ze dus de volgende keer wat korter of langer er in! Zo weet je zeker dat de lavacakes goed uit de oven komen. En daarnaast heb jij lekker 2 keer wat te proeven ;-).

Serveer de chocolade lavacakes met wat frambozen & slagroom en je hebt een heerlijk toetje!

Wil je nog meer inspiratie voor lekkere toetjes?

Probeer dan eens deze witte chocolademousse met frambozen! En ben je een echte zoetekauw, dan moet je zeker deze karamel-meringue taartjes met geroosterde amandelen eens proberen! En wil je wat fris? Dan heb ik een heerlijke Eton mess met mango & passievrucht voor je!

Chocolade lavacakes

Print Recipe
Serves: 6 personen Cooking Time: 25 minuten

Ingredients

  • 250 g pure chocolade
  • 200 g ongezouten boter
  • 100 g bloem
  • 125 g fijne kristalsuiker
  • 3 eieren
  • 3 eierdooiers
  • 1 tl vanille-extract
  • poedersuiker ter garnering

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 220 °C graden en vet een cupcake (liefst siliconen) in met boter.

2

Breek de chocolade in stukjes en smelt deze samen met de boter en het vanille-extract au-bain-marie.

3

Klop de eieren samen met de eierdooiers in 5 minuten luchtig

4

Voeg de gesmolten chocolade toe aan het eimengsel en meng het met een spatel door elkaar heen.

5

Voeg vervolgens het bloem en zout door het mengsel en meng deze ook met een spatel door elkaar heen.

6

Giet de chocolade in de cupcake vormpjes en ze in ongeveer 11 minuten in de oven. Als ze klaar zijn haal ze dan voorzichtig uit de vorm door bijv. een bord op de bovenkant te leggen en ze dan om te draaien. Draai ze wel direct terug omdat anders de chocolade eruit loopt.

7

Serveer met wat poedersuiker.

Notes

Extra nodig: cupcake bakvorm.


Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij weten via Instagram of Facebook met de hashtag #vickyvandijk of tag mij @vickyvandijk. Dat vind ik echt super leuk om te zien!




No Comments

Leave a Reply