Frisse stamppot met andijvie, chorizo & groene appel

Frisse stamppot met andijvie, chorizo & groene appel

Deze frisse stamppot moet je thuis echt een keer proberen! Het is eigenlijk een heerlijke variatie op de rauwe andijvie stamppot met rookworst. Maar dan met pittige chorizo, frisse groene appel & Limburgse mosterd van Marne! Een heerlijke verrassende variant, die hier zeker vaker op tafel gaat komen.

De stamppot is eigenlijk alleen maar op smaak gebracht met de bourgonische Limburgse mosterd van Marne & alle smaken die zijn vrijgekomen tijdens het bakken van de chorizo & rode ui. Verder, op wat peper & zout na, voeg je hier eigenlijk geen smaakmakers aan toe. Maar dat is ook echt niet nodig! De stamppot is perfect op smaak en krijgt een licht zuurtje van de mosterd. Heerlijk!




Zin in nog meer lekkere hoofdgerechten?

En wil je gaan voor de echte klassieker? Probeer dan eens dit recept van rauwe andijviestamppot met spekjes & rookworst! Een echte favoriet bij ons in huis. Wil je graag voor een andere frisse smaak gaan? Maak dan eens deze citroenrisotto met basilicum! Een persoonlijk favorietje van mij! Wil je graat iets met een wat meer mexicaanse twist? Maak dan eens deze quesadilla met kip & paprika! Leuk voor in de zomer of gewoon als hapje tijdens de borrel!

Frisse stamppot met andijvie, chorizo & groene appel

1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren (Nog geen waarderingen)
Laden...
Serves: 2 personen
Cooking Time: 30 min.

Ingredients

  • 750 g kruimige aardappels
  • 220 g chorizo
  • 2 handjes rauwe andijvie
  • 1 rode ui
  • ½ groene appel
  • 1 el geroosterde pijnboompitten
  • 2 volle tl Limburgse Mosterd van Marne
  • scheutje melk
  • peper & zout

Instructions

1

Schil de aardappelen en snijd deze in gelijke delen. Doe de aardappelen in een pan & zet ze volledig onder water. Kook de aardappelen in 15-20 minuten gaar.

2

Haal de buitenkant van de rode ui af. Snijd de rode ui in vier delen en vervolgens in smalle reepjes. Leg aan de kant tot gebruik.

3

Haal het velletje van de chorizo af en snijd ook deze in vier delen en vervolgens in partjes. Leg aan de kant tot gebruik.

4

Snijd de groene appel in kleine stukjes en leg deze aan de kant tot gebruik.

5

Verwarm een koekenpan en voeg hier de stukjes chorizo aan toe. Bak deze in 1-2 min. tot ze een mooi donkerrood laagje aan de buitenkant hebben.

6

Voeg vervolgens de rode ui toe en bak deze 1 min op middelhoog vuur mee. Zet vervolgens het vuur lager en laat nog eens 4 min. mee bakken.

7

Als de aardappelen gaar zijn giet je ze af en stamp ze met behulp van een stamppot stamper fijn. Voeg 2 volle tl Limburgse Mosterd van Marne toe en roer goed door elkaar.

8

Voeg de chorizo, ui & het vrijgekomen olie toe aan de aardappels en roer goed door elkaar. Is de stamppot nog niet nat genoeg? Voeg dan een scheutje melk toe.

9

Voeg 1 voor 1 een handje rauwe andijvie toe en roer goed door elkaar. Breng op smaak met wat peper & zout.

10

Voeg als laatste de groene appel toe en serveer met wat geroosterde pijnboompitten bovenop!

11


Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij weten via Instagram of Facebook met de hashtag #vickyvandijk of tag mij @vickyvandijk. Dat vind ik echt super leuk om te zien!




No Comments

Leave a Reply