Pannenkoekjes met aardbeien & vanillesaus
Deze pannenkoekjes met aardbeien & vanillesaus zijn perfect als je jezelf, of iemand anders even wilt verwennen! Juist voor moederdag, valentijnsdag of gewoon omdat je er zin in hebt! Zeker nu de aardbeien in het seizoen zijn, geven ze zo’n heerlijk fris zoete smaak. Heerlijk in combinatie met de vanillesaus die gemaakt is van echte vanille! #loveit
Zelfs mijn vriend die niet zo van de zoetigheid is, vond deze pannenkoekjes met aardbeien en vanillesaus heerlijk! Want ik moest er een aantal afstaan terwijl ik ze naast hem op de bank zat op te eten. #yummy Want je kan de pannenkoekjes zo heerlijk dopen in die rijke vanille saus. Heb er nu gelijk al weer zin in!
Hou je nou van een wat dikkere vanillesaus bij je pannenkoekjes met aardbeien? Voeg er dan wat extra maizena aan toe! En juist een dunne vanillesaus? Juist dan gewoon wat minder maizena toevoegen! En zin om de saus even iets op te frissen? Voeg er dan een kleine beetje rasp van een citroen aan toe!
Wil je nog meer pannenkoekjes proberen?
Ik heb nog een aantal heerlijke variaties! Zoals bijvoorbeeld deze havermout pannenkoekjes gemaakt van banaan, havermout en rozijnen! Perfect voor als je net een goede work-out achter de rug heb! En zin in een frisse variant? Dan moet je deze citroen-ricotta havermout pannenkoekjes eens maken. Heerlijk om af te toppen met wat zelfgemaakte lemoncurd! En heb je meer zin in crêpes? Dan moet je deze variant met aardbeien, witte chocolade & geschaafde amandelen eens proberen! Die heb ik voor het eerst op bij een foodtruckfestival en is daarna regelmatig als toetje voorbij gekomen!
Pannenkoekjes met aardbeien & vanillesaus
Ingredients
- Pannenkoekjes:
- 130 g bloem
- 200 ml melk
- 2 el suiker
- 1 ei
- 2 tl bakpoeder
- ¼ baking soda
- snufje zout
- Vanillesaus:
- 150 ml slagroom
- 50 ml melk
- 1 eierdooier
- 1 el suiker
- 1 tl maizena
- ½ vanillepeul
- Extra:
- 300 g aardbeien
Instructions
Verwarm de oven voor op 90°C.
Mix in een kom de melk, ei en het suiker door elkaar.
Zeef de bloem, bakpoeder en de baking soda en voeg deze toe aan de melk. Mix goed door elkaar tot alles mooi één geheel is.
Verwarm in een pan wat boter. Je gaat zo de pannenkoekjes erin bakken. Voor de juiste grootte heb ik een opscheplepel gebruikt zodat ik pannenkoekjes van ongeveer 10 cm kreeg.
Het licht er aan hoe groot je pan is, maar anders kun je 1-3 pannenkoekjes in een pan bakken. Je zult wat belletjes zien op komen, dit is een goede graadmeter dat je weet wanneer je ze kunt omdraaien. Bak de pannenkoekjes aan beide kanten goudbruin.
Houd de pannenkoekjes warm onder wat aluminiumfolie in de oven.
Nu ga je de vanillesaus maken. Verwarm hiervoor de slagroom in een pannetje tot het kookpunt.
Mix in een ander kommetje de melk, het ei, suiker, maizena en het merg van de halve vanillepeul door elkaar. Als de slagroom tegen het kookpunt aan is voeg je het melk-mengsel toe. Roer met een garde tot het een beetje is ingedikt.
Ontkroon de aardbeien en leg ze alvast in een schaaltje.
Serveer de pannenkoekjes met wat vanillesaus & aardbeien bovenop. Zet een extra schaaltje met aardbeien & vanillesaus ernaast. Eetsmakelijk!
Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij weten via Instagram of Facebook met de hashtag #vickyvandijk of tag mij @vickyvandijk. Dat vind ik echt super leuk om te zien!
No Comments