Soezen met pure chocolade hazelnootmousse

Soezen met pure chocolade hazelnootmousse

Wie wil er nou geen zelfgemaakte soezen? En dan zijn deze ook nog eens gevuld met pure chocolade hazelnootmousse.. Zo onwijs lekker! Zelf vind ik ze het allerlekkerst wanneer je ze eventjes in de koelkast laat liggen. Zo krijg je een heerlijk romige maar vooral ook stevige chocolade hazelnootmousse van binnen. Heerlijk voor even tussendoor of bij de koffie!

De soezen zijn gevuld met de Puur Hele Hazelnoot variant van Rittersport, maar hou je nou niet van puur? Ze hebben nog veel meer lekkere combinatie. Zo kun je bijvoorbeeldook gaan voor de Melk Hele Hazelnoot of juist Wit Hele Hazelnoot! Of kies voor een verrassend lekkere combinatie: de Honing Zout Amandel! Hoe dan ook, er is in ieder geval genoeg keuze!




Zin in nog meer lekkere chocolade recepten?

En vond je deze soezen met chocolade helemaal te gek? Probeer dan eens deze pure chocolade bonbons met hazelnoten! Of juist meer zin een toetje? Kies dan eens voor deze luchtige chocolademousse. Heerlijk als afsluiting van jouw avond! En wil je juist eens wat anders maken? Maak dan een chocolade fudge met zeezout! Super makkelijk en ze smaken echt heerlijk!

Soezen met pure chocolade hazelnootmousse

1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren (Nog geen waarderingen)
Laden...
Serves: 18 stuks
Cooking Time: 1,5 uur (+ wachttijd)

Ingredients

  • Voor de soezen:
  • 50 g boter
  • 50 ml melk
  • 50 ml water
  • 50 g bloem
  • snuf zout
  • 2 eieren
  • Voor de chocolade hazelnootmousse:
  • 300 ml slagroom
  • 200 g Puur Hele Hazelnoot chocolade van Ritter Sport
  • Ter garnering:
  • 100 g Pure chocolade van Ritter Sport
  • 2 volle el hazelnoten

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 210 °C en bekleed alvast een bakplaat met bakpapier.

2

Begin als eerste met de soezen. Doe hierbij de melk, water & boter in een steelpannetje en breng deze langzaam aan de kook.

3

Zodra het kookt haal je het pannetje van het vuur en voeg je de bloem & zout toe. Roer met een spatel door elkaar tot het mooi één geheel is.

4

Zet het pannetje nu voor 3 min. terug op middelhoog vuur en blijf goed roeren. Het zal iets aanbakken op de bodem, maar dit hoort i.v.m. garen van het soezendeeg.

5

Haal na 3 min. het pannetje van het vuur en doe het soezendeeg in een kom. Voeg hier 1 voor 1 de eieren toe. Roer hierbij het ei goed door tot het volledig is opgenomen, voeg daarna pas het volgende ei toe. Mix tot je een mooi glad deeg krijgt.

6

Doe het soezendeeg in een spuitzak en spuit hierbij de soezen van ongeveer 3,5-4 cm op een bakplaat. Let op dat je geen rondje draait met het deeg, maar vanaf de bodem begint met spuiten en hem dan langzaam omhoog trekt. Zodat je een mooie vorm krijgt.

7

Na het opspuiten van de soezen zal er een klein opstaand puntje op de soezen zitten. Druk deze met een natte vinger plat zodat het één geheel is.

8

Bak de soezen in ongeveer 20 min. goudbruin & gaar. Laat ze volledig afkoelen.

9

Maak ondertussen de chocolade hazelnootmousse. Hak hiervoor de 200 g pure hazelnoot chocolade van Ritter Sport goed fijn. Zorg vooral dat de noten in kleine stukjes zijn, want ze moeten straks door het gaatje van je spuitzak passen.

10

Verwarm de chocolade au bain-marie tot deze helemaal gesmolten is.

11

Klop vervolgens de slagroom stevig. Voeg hier vervolgens de gesmolten chocolade aan toe en meng goed door elkaar tot één geheel.

12

Doe de chocolademousse in een spuitzak en leg deze in de koeling voor 1 uur om te verstevigen.

13

Als de soezen volledig zijn afgekoeld snijd je aan de onderkant met een mesje of een schaar een klein sneetje. Snijd vervolgens een stukje van je spuitzak met de chocolademousse af en vul de soezen via dit gaatje met chocolademousse tot ze gevuld zijn. Laat de soezen minimaal 1 uur uitharden in de koelkast.

14

Hak voor de garnering de hazelnoten fijn en smelt de chocolade in de magnetron tot deze volledig is gesmolten.

15

Dip vervolgens de bovenkant van de soezen in de chocolade en besprenkel ze met wat hazelnoten. Herhaal tot alle soezen gedaan zijn.

16

Laat de soezen vervolgens uitharden in de koelkast en geniet! 

Notes

Extra nodig: spuitzakken (2)


Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij weten via Instagram of Facebook met de hashtag #vickyvandijk of tag mij @vickyvandijk. Dat vind ik echt super leuk om te zien!




No Comments

Leave a Reply