5x vegetarische hoofdgerechten
5x vegetarische hoofdgerechten

Aankomende week is het weer de Nationale Week zonder Vlees, dus dat betekend tijd voor heerlijke vegetarische hoofdgerechten waarvan iedereen kan mee smullen! Zelf ben ik langzaam door de jaren heen steeds minder vlees gaan eten. Wat eigenlijk begonnen is met het stilstaan bij de NWZV. Want naast dat er heerlijke vleesvervangers op de markt zijn, kun je zulke lekkere gerechten zonder vlees of vis op tafel toveren. Hieronder een aantal van mijn favorieten:

1. Fusilli met burrata, pesto, noten & pangratatto

Deze heerlijke fusilli met burrata heb ik voor het eerst op tijdens mijn vakantie in Bali. Zo smaakvol en de zelfgemaakte pangratatto van oud brood, knoflook, rozemarijn & parmezaanse kaas maakt het helemaal af. Koop voor deze fusilli een lekkere verse bol burrata, serveer deze bovenop en geniet!

Gnocchi in tomatensaus met mozzarella en parmezaanse kaas

2. Gnocchi in tomatensaus met mozzarella en parmezaanse kaas

Dit recept met gnocchi is een heerlijk makkelijk recept. De romige gnocchi in combinatie met een lekkere pittige tomatensaus en daar bovenop nog eens gesmolten mozzarella & parmezaanse kaas. Klinkt goed toch? Serveer de gnocchi nog met wat verse basilicumblaadjes bovenop en je kunt heerlijk genieten! Ook echt een aanrader voor kids!

3. Risotto met spinaziepesto en cherrytomaatjes

Iets waar je mij altijd voor mag wakker maken: een goede risotto. Deze risotto met zelfgemaakte spinaziepesto en in knoflookolie gebakken cherrytomaatjes uit de oven. Echt een heerlijke combinatie!
Wrap met paprikaburger, tomaten-paprika salade & een frisse avocado spread

4. Wrap met paprikaburger, tomaten-paprika salade & een frisse avocado spread

Deze wrap met paprikaburger is echt perfect als je een keer vegetarisch wilt eten, maar niet te moeilijk wilt doen. Je maakt eerst een frisse avocado spread die je op de wrap smeert. Hier bovenop leg je lekkere tomaten-paprika salade aangemaakt met wat zwarte balsamico-azijn, olijfolie, peper & zout. Serveer boven op de gegrilde paprikaburger van Stegeman en je hebt een heerlijk gerecht!

5. Gevulde paprika’s met African braai couscous, tomaat & feta

Deze gevulde paprika’s zijn perfect voor tijdens het diner of als warme lunch! Je vult de paprika’s rijk met vleestomaat, courgette, sjalot & feta. Breng ze op smaak met de heerlijke African braai kruiden en je kunt lekker genieten!

Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij weten via Instagram of Facebook met de hashtag #vickyvandijk of tag mij @vickyvandijk. Dat vind ik echt super leuk om te zien!

No Comments

Leave a Reply