Brownie-cheesecake met frambozen

Brownie-cheesecake met frambozen

Dit wil je gewoon thuis maken: brownie-cheesecake met frambozen! Toen ik dit laatst thuis maakte moest ik m’n vriend letterlijk uit de buurt houden voor hij alles op zou eten.. Want ik moest er immers nog een foto van maken haha! De onderkant is een heerlijke, wel stevige, maar onwijs lekkere chocolade brownie met daarboven op een laagje smeuïge cheesecake met frambozen erin. Ik heb voor deze brownie-cheesecake diepvries frambozen gebruikt omdat ze nu niet in het seizoen zijn. Maar je kunt ze allebei gebruiken! Bewaar de brownie-cheesecake in de koelkast en je kunt er zo heerlijk een aantal dagen van genieten (want geloof me, langer ligt hij ook niet in de koelkast ;-)). 

Brownie-cheesecake met frambozen

Brownie-cheesecake met frambozen

Print Recipe
Serves: 18 stukjes

Ingredients

  • 200 g pure chocolade
  • 200 g boter op kamertemperatuur
  • 350 g fijne kristalsuiker
  • 5 eieren
  • 110 g bloem, gezeefd
  • 400 g zuivelspread
  • 1 tl vanille-aroma
  • 1 tl maïzena
  • 150 g frambozen (vers of diepvries)

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 175 ℃.

2

Breek de chocolade in stukjes en doe deze in een kom en smelt de chocolade au-bain-marie.

3

Klop de boter met 200 g van de suiker tot een luchtig mengsel en voeg 1 voor 1 de 3 eieren toe. Roer de gesmolten chocolade erdoor en spatel de bloem er luchtig doorheen. Schep het mengsel in en met bakpapier beklede bakvorm.

4

Klop in een andere kom de roomkaas met de rest (150 g) van de suiker, eieren (2), het vanille-aroma en de maïzena glad en spreid uit op het chocolademengsel in de bakvorm.

5

Druk de frambozen erin en bak in ongeveer 40 min. in het midden van de oven. Laat het ± 1 uur afkoelen en serveer in blokken. Bewaar in de koelkast.

Notes

Extra nodig: vierkante brownie bakvorm (26,5 x 26,5 cm)


Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij weten via Instagram of Facebook met de hashtag #vickyvandijk of tag mij @vickyvandijk. Dat vind ik echt super leuk om te zien!

No Comments

Leave a Reply