Brownie met walnoten

Brownie met walnoten

Deze brownie is heerlijk smeuïg aan de binnenkant met een lichte crunch aan de buitenkant. Precies zoals ik mijn brownie wil hebben! En zo ook mijn collega’s, haha! Ik had de brownie meegenomen naar mijn werk, waar zodra het bakje open ging de brownie binnen no-time op was. Zo lekker! Voor de bite heb ik er walnoten doorheen gedaan, maar varieer gerust met wat jij in huis hebt! Hou je nou niet van een smeuïge brownie? Laat hem dan wat langer bakken tot hij van binnen gaar is. 

Brownie met walnoten

Brownie met walnoten

Brownie met walnoten

Print Recipe
Serves: 16 stuks Cooking Time: 1 uur

Ingredients

  • 5 eieren
  • 300 g kristalsuiker
  • 1 el vanille-extract
  • 350 g pure chocolade
  • 300 g boter
  • 300 g bloem
  • 150 g walnoten + evt. extra voor bovenop
  • 30 g cacaopoeder
  • flinke snuf zout

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 175 °C. Smeer de bakvorm in met boter en bekleedt de bakvorm daarna met bakpapier waarbij je aan 2 kanten het bakpapier laat uitsteken. Zo kun je de brownie na het bakken gemakkelijk uit halen.

2

Klop de eieren samen met de kristalsuiker en het vanille-extract in ongeveer 5 minuten luchtig.

3

Breek de chocolade in stukjes en smelt deze samen met de boter au-bain-marie.

4

Hak ondertussen de walnoten in stukjes en leg deze aan de kant tot gebruik.

5

Meng met een spatel de chocolade, bloem, cacaopoeder en een flinke snuf zout door het ei-mengsel heen. Zorg dat alles goed gemengd is en roer daarna als laatste de walnoten erdoor.

6

Giet het chocolademengsel in de bakvorm en bestrooi de bovenkant eventueel met nog wat extra walnoten.

7

Bak de brownie in 30 min. goudbruin. De bovenkant van de brownie zal hard zijn, maar de binnenkant nog wat zacht. Laat hem volledig afkoelen in de vorm.

Notes

Extra nodig: vierkante brownie bakvorm


Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij weten via Instagram of Facebook met de hashtag #vickyvandijk of tag mij @vickyvandijk. Dat vind ik echt super leuk om te zien!

BewarenBewaren

No Comments

Leave a Reply