Cannelloni met spinazie & ricotta

Cannelloni met spinazie & ricotta


Cannelloni met spinazie & ricotta

Tijdens ons kerstdiner hebben mijn nicht en ik een Italiaans thema aangehouden. Heerlijk was het! Anti-pasta met bruschetta vooraf en als hoofdgerecht hadden we verschillende pizza’s gemaakt, een chorizo lasagne en cannelloni met spinazie & ricotta (van Donna Hay) #LOVEIT. Voorheen had ik eigenlijk nog nooit cannelloni zelf gemaakt. Ik had wel eens van die rolletjes gekocht bij de supermarkt die je dan zelf moest volspuiten, maar vond dit echt geen succes. Maar voor dit recept had je gewoon verse lasagne bladen nodig. Super easy en het smaakte echt heerlijk!

Met deze cannelloni in m’n achterhoofd heb ik dit recept gemaakt! En echt een succes! Het is zo makkelijk om te maken. Ik heb de spinazie op smaak gebracht met wat citroenschil, noodmuskaat, knoflook en een sjalotje. Rol het op in de lasagne bladen met wat tomatensaus en kaas bovenop en je hebt echt een heerlijke maaltijd! 

Cannelloni met spinazie & ricotta

Cannelloni met spinazie & ricotta

Print Recipe
Serves: 2 personen Cooking Time: 1 uur

Ingredients

  • 6 verse lasagnebladen (bijv. van de AH)
  • 250 g passata pomodori
  • 250 g bladspinazie
  • 250 g ricotta
  • 2 handjes geraspte parmezaanse kaas
  • 1 bol mozzarella
  • ¼ tl noodmuskaat
  • 1 sjalotje, fijngesneden
  • 2-3 teentjes knoflook, geperst
  • schil van 1 citroen
  • peper

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2

Knip met een schaar de spinazie in kleine stukjes.

3

Meng in een grote schaal de spinazie, noodmuskaat, 1 handje parmezaanse kaas, het sjalotje, de teentjes knoflook, schil van de citroen en wat peper goed door elkaar.

4

Past straks de cannelloni precies in je ovenschaal? Giet dan alle tomatensaus over de onderkant. Heb je ruimte over aan de zijkant? Giet dan de helft van de tomatensaus over de bodem en bewaar de rest voor later.

5

Bouw de cannelloni op door een flinke hand spinazie op de lasagne bladen te leggen en rol ze vervolgens op. Herhaal dit met alle lasagne bladen en leg ze in de ovenschaal.

6

Als je ruimte hebt aan de zijkant van de cannelloni giet je aan beide zijkanten de overige tomatensaus.

7

Scheur de mozzarella in stukjes over de cannelloni en strooi als laatste de parmezaanse kaas over de cannelloni heen.

8

Bak de cannelloni in ongeveer 35-40 min. goudbruin en gaar.

Notes

Extra nodig: ovenschaal waar de cannelloni inpassen.


Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij weten via Instagram of Facebook met de hashtag #vickyvandijk of tag mij @vickyvandijk. Dat vind ik echt super leuk om te zien!

No Comments

Leave a Reply