Gevulde paprika’s met bulgur, zongedroogde tomaatjes en feta

Gevulde paprika’s met bulgur, zongedroogde tomaatjes en feta

Toen ik deze gevulde paprika’s voor het eerst maakte, had ik net een onwijs intensieve workout gehad. Ik had geloof ik de helft van de bulgur-mix al opgegeten voor ik überhaupt de paprika’s gevuld had. Zo lekker! Gelukkig had ik nog genoeg over om de paprika’s te vullen. Toen ik eenmaal de paprika’s uit de oven voor m’n neus geschoven kreeg.. mjam! De paprika’s worden heerlijk zoet doordat je ze roostert en in combinatie met de bulgurmix heb je echt een heerlijke voedzame en gezonde maaltijd. Love it!

Gevulde paprika's met bulgur, zongedroogde tomaatjes en feta1

Print Recipe
Serves: 3 personen Cooking Time: 1 uur

Ingredients

  • 3 rode paprika's
  • 150 g bulgur
  • 500 ml boullion
  • 1-2 sjalotjes
  • 10 cm courgette
  • 6 zongedroogde tomaatjes
  • 2 volle el pijnboompitten
  • 100 g feta
  • scheutje olijfolie
  • peper en zout

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 200 ℃.

2

Kook de bulgur met 500 ml boullion in 10 minuten gaar.

3

Snijd ondertussen de paprika's door midden en verwijder de zaadlijsten. Smeer de buitenkant van de paprika's in met een klein beetje olijfolie en strooi er wat peper en zout overheen.

4

Rooster de pijnboompitten in een droge pan goudbruin.

5

Snijd de sjalotjes, courgette en zongedroogde tomaatjes in kleine blokjes van ongeveer 0,5-1 cm.

6

Meng zodra de bulgur gekookt is de bulgur met de sjalotjes, courgette, zongedroogde tomaatjes en pijnboompitjes. Breek de feta hierboven in stukjes en roer alles goed door elkaar.

7

Vul de paprika's met de bulgur-mix en leg ze in een ovenschaal. Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en bak ze in totaal 40 min. Verwijder na 30 minuten de aluminiumfolie en laat ze nog 10 minuten doorgaren. Serveer ze direct.


Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij weten via Instagram of Facebook met de hashtag #vickyvandijk of tag mij @vickyvandijk. Dat vind ik echt super leuk om te zien!

No Comments

Leave a Reply