Hamburger met brie, bacon en gekarameliseerde uitjes

Hamburger met brie, bacon en gekarameliseerde uitjes

Vroeger heb ik deze burger wel eens van een recept gemaakt. Maar natuurlijk met de tijd, raak je het recept kwijt… Ik heb m’n best gedaan om de burger zo goed mogelijk na te maken! En ik denk zelfs dat hij nog beter is geworden! YES! De burger zelf is heerlijk sappig en kruidig en daar binnenin zit de brie verstopt. Doordat je de burger bakt, gaat de brie smelten. Dit smaakt zo lekker als je de burger gaat eten! En in combinatie met de gekarameliseerde uitjes, crispy bacon en rucola heb je echt een goddelijk lekkere burger

Hamburger met brie, bacon en gekarameliseerde uitjes01

Hamburger met brie, bacon en gekarameliseerde uitjes01

Hamburger met brie, bacon en gekarameliseerde uitjes

Print Recipe
Serves: 4 Cooking Time: 1 uur

Ingredients

  • 600 g rundergehakt
  • 1 ei
  • ⅓ tl chilivlokken
  • 1 volle tl mosterd
  • 4 el paneermeel
  • peper en zout
  • 3 middelgrote rode ui
  • 30 boter
  • 40 g bruine basterdsuiker
  • 40 ml balsamico-azijn
  • 80 ml water
  • 120 g brie
  • 8 plakjes bacon
  • 4 hamburgerbroodjes
  • 4 el olijfolie
  • flinke hand rucola
  • evt. mayonaise

Instructions

1

Meng in een kom het rundergehakt, ei, chilivlokken, mosterd, paneermeel, zout en flink wat peper door elkaar. Is je rundergehakt nog te nat? Voeg dan wat extra paneermeel toe. Zet de rundergehakt in een afgedekte kom in de koelkast om te marineren.

2

Verwijder de schil van de rode uien en snijd de uien in reepjes. Bak deze in een steelpan met flink wat peper in 15 min. glazig. Voeg vervolgens de bruine basterdsuiker, balsamico-azijn en water toe en laat het nog eens 30 min. zachtjes pruttelen. Roer af en toe door.

3

Verdeel het rundergehakt in 8 gelijke stukken en maak er platte ronde burgers van. Verdeel over de helft van de burgers de brie en leg de andere burger er bovenop. Vouw de randen over elkaar en blijf net zo lang kneden tot de burger één geheel is. Zo loopt straks tijdens het bakken de brie niet uit je burger.

4

Snijd de hamburgerbroodjes open en smeer de binnenkant in met olijfolie. Bak ze in een droge koekenpan goudbruin.

5

Bak vervolgens in de pan de bacon krokant. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

6

Bak de burgers in de pan van de bacon zonder dat je hem schoonmaakt. Bak eerst de buitenkant goudbruin en laat ze daarna op een laag vuurtje in ongeveer 8-10 min. garen. Leg een deksel op de pan.

7

Serveer de burgers met de gekarameliseerde uitjes, bacon, rucola en eventueel wat mayonaise.


Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij weten via Instagram of Facebook met de hashtag #vickyvandijk of tag mij @vickyvandijk. Dat vind ik echt super leuk om te zien!

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

No Comments

Leave a Reply