Kokosmakronen

Kokosmakronen

Kokosmakronen doen mij echt denken aan vroeger!  Versgebakken en dan met zo’n heerlijk laagje eetpapier aan de onderkant. Love it! Bij deze heb ik dat alleen niet gedaan, maar mocht je dit graag willen is dit heel makkelijk toe te voegen voor je ze op de bakplaat legt! Ik heb deze kokosmakronen gemaakt terwijl ik de makronen van madam kokos in mijn hoofd had. Als je wel eens naar een foodtruckfestival gaat, zijn ze niet te missen. Die zijn zo onwijs lekker! Echt mijn favo spot als ik naar een foodtruckfestival ga. De kokosmakronen die ik heb gemaakt zijn heerlijk licht zoet en smeuïg door de honing en rietsuiker. Zo lekker! Echt en aanrader! 

Kokosmakronen_02

Kokosmakronen

Print Recipe
Serves: 6 Cooking Time: 45 minuten

Ingredients

  • 150 g geraspte kokos
  • 100 g rietsuiker
  • 1 el honing
  • 140 g eiwit (± 2 L eieren)
  • snufje zout

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 175 °C.

2

Verwarm terwijl je in het pannetje roert het eiwit met de rietsuiker en honing tot de rietsuiker is opgelost. Haal het pannetje van het vuur.

3

Voeg de geraspte kokos en het snufje zout aan het eiwit en meng tot één geheel.

4

Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel het mengsel in 6 ronde bolletjes. Leg deze op het bakpapier en bak ze in 20-25 min. goudbruin.


Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij weten via Instagram of Facebook met de hashtag #vickyvandijk of tag mij @vickyvandijk. Dat vind ik echt super leuk om te zien!

No Comments

Leave a Reply