Pasta carbonara

Pasta carbonara

Vandaag deel ik met jullie één van mijn favoriete én simpelste gerechten: pasta carbonara. Gemaakt met eigeel, parmezaanse kaas en spekjes! Heerlijk romig en boordevol met smaak. En je hebt het gerecht binnen no-time op tafel! Ideaal!

Wat helemaal lekker is, is als je naar Italië op vakantie gaat. En daarna je auto boordevol met goede kwaliteit pasta gooit en daarmee onder andere deze pasta maakt. En neem dan ook gelijk wat limoncello, amaretti koekjes en heel veel wijn mee! Haha! Stiekem blijft dit toch mijn favoriete vakantie / eetland :-)!

Pasta carbonara

Print Recipe
Serves: 2 personen Cooking Time: 15 minuten

Ingredients

  • 200 g spaghetti
  • 125 g spekjes
  • 4 eierdooiers
  • 2 sjalotjes
  • 2 teentjes knoflook
  • handje geraspte parmezaanse kaas
  • peper

Instructions

1

Kook de spaghetti zoals staat aangegeven op de verpakking.

2

Meng in een schaaltje het eigeel, parmezaanse kaas en flink wat peper door elkaar en zet aan de kant tot gebruik.

3

Bak de spekjes in een pan in ongeveer 5 minuutjes krokant. Snijd ondertussen de sjalotjes in stukjes en voeg deze na 5 minuten toe en laat deze nog even 5 minuten op middelhoog vuur meebakken.

4

Pers de teentjes knoflook en voeg deze als laatste toe aan de spekjes en bak deze op laag vuur nog even 2 minuutjes mee.

5

Vlak voor de pasta klaar is schep je 3 el water van de pasta in de pan met de spekjes en giet je vervolgens de pasta af.

6

Voeg de pasta toe aan de spekjes en roer alles even goed door elkaar.

7

Meng nu in 1 keer de eierdooiers door de pasta heen en roer goed. Zorg dat het eigeel geen tijd heeft om te stollen in de pan en serveer direct. Eventueel met nog een klein beetje parmezaanse kaas en peper bovenop!


Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij weten via Instagram of Facebook met de hashtag #vickyvandijk of tag mij @vickyvandijk. Dat vind ik echt super leuk om te zien!

No Comments

Leave a Reply