Portobello’s gevuld met spinazie

Portobello’s gevuld met spinazie

Deze portobello’s zijn zo goddelijk lekker! Ik ben normaal al een spinazie en champignon fan, maar dit is echt héérlijk! Zelf eten wij eigenlijk altijd alleen maar vlees op de barbecue. We probeerden iedere keer wel opties te vinden om groenten toe te voegen, maar na iedere keer salade te eten waren we wel toe aan iets anders! Deze portobello’s zijn echt een ideaal groente gerecht voor op de barbecue. Je hebt precies al je groenten binnen en het smaakt echt super lekker! Ze zijn gevuld met spinazie, knoflook en zure room met bovenop een heerlijk laagje parmezaanse kaas. Echt een aanrader!!

Vicky van Dijk | Portobellos gevuld met spinazie

Portobello's gevuld met spinazie

Print Recipe
Serves: 2 Cooking Time: 30 minutes

Ingredients

  • 2 portobello’s
  • 100 g spinazie
  • 100 g zure room
  • 100 g parmezaanse kaas
  • 2 teentjes knoflook
  • klontje boter
  • peper en zout

Instructions

1

Haal de steel uit de champignon en snijd deze fijn. Bak deze samen met een klontje boter voor 1-2 min. in een pan. Haal de knoflookteentjes door een pers en bak deze nog 1 minuut mee. Voeg de spinazie toe en bak dit tot de spinazie is geslonken.

2

Zet het vuur uit en voeg vervolgens de zure room toe en meng het goed door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.

3

Verdeel het spinazie mengsel in de portobello’s en rasp de parmezaanse kaas erover heen.

4

Bak de portobello’s in 15-20 min. gaar op de barbecue of grillpan. Je ziet dat ze gaar zijn als de zijkanten helemaal zacht zijn geworden.

5

Eet smakelijk!

Notes

Extra nodig: barbecue of grillpan


Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij weten via Instagram of Facebook met de hashtag #vickyvandijk of tag mij @vickyvandijk. Dat vind ik echt super leuk om te zien!

No Comments

Leave a Reply