Rode bieten hummus

Rode bieten hummus

Januari is weer begonnen dus dat betekend voor veel mensen (inclusief mijzelf) weer gezond eten! Wat voor mij ook betekend: minder vlees. Dus ben ik al snel op zoek gegaan naar vervanging voor op brood. En wat is nou super makkelijk zelf te maken (én ook nog leuk om te doen): hummus!

Ik heb voor deze variatie gekozen voor rode bieten. Deze zijn van zichzelf al vol van smaak dus hebben niet heel veel nodig! Wil je nou een andere variatie proberen? Ik heb ook deze variant met gegrilde rode paprika online staan! Of wil je de basic hummus? Klik dan hier!

Rode bieten hummus

Print Recipe
Serves: 1 bakje Cooking Time: 10 minuten

Ingredients

  • 2 voorgekookte rode bieten
  • 1 pot kikkererwten
  • 1 teen knoflook
  • 2 el tahin
  • scheutje olijfolie
  • 1 tl komijnpoeder
  • peper en zout

Instructions

1

Snijd de rode bieten in iets kleinere stukjes, giet het vocht van de kikkererwten af en doe de kikkererwten met de bieten in de blender/foodprocessor.

2

Pers het teentje knoflook en voeg deze samen met de overige ingrediënten (op het peper en zout na) toe aan de blender/foodprocessor.

3

Mix alles tot één geheel en breng op smaak met peper en zout.

Notes

Extra nodig: blender of foodprocessor


Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij weten via Instagram of Facebook met de hashtag #vickyvandijk of tag mij @vickyvandijk. Dat vind ik echt super leuk om te zien!

No Comments

Leave a Reply