Zoete aardappelstamppot met geitenkaas, spekjes en pecannoten

Zoete aardappelstamppot met geitenkaas, spekjes en pecannoten

Met dit koude weer in Nederland betekent het weer: stamppottijd! Dit maal heb ik de standaard stampot even achterwege gelaten en gekozen voor een variant met zoete aardappel. En dit was echt verrassend lekker in combinatie met de frisse smaak van de geitenkaas! De rucola zorgt voor een wat pittigere smaak, de pecannoten voor de bite en de spekjes zijn een heerlijk zoutje tussendoor. En naast dat het lekker is, ziet het er daarbij echt super kleurrijk uit op je bord! Love it! #aanrader

Zoete aardappelstamppot met geitenkaas, spekjes en pecannoten

Zoete aardappelstamppot met geitenkaas, spekjes en pecannoten

Zoete aardappelstamppot met geitenkaas, spekjes en pecannoten

Print Recipe
Serves: 2-3 personen Cooking Time: 30 minuten

Ingredients

  • 1 kilo zoete aardappelen
  • 150 g spekje
  • 75 g rucola
  • 125 g (7 plakjes) verse geitenkaas
  • handje pecannoten
  • klontje boter
  • scheutje melk
  • peper en zout

Instructions

1

Schil de zoete aardappel en snijd ze in gelijke stukken. Breng water aan de kook en voeg de zoete aardappelen met een flinke snuf zout toe. Kook ze in 15 - 25 min gaar (ligt eraan hoe groot je ze hebt gesneden).

2

Bak ondertussen in een droge koekenpan de spekjes alvast goudbruin.

3

Snijd de pecannoten grof en breek de geitenkaas alvast in stukjes en zet aan de kant tot gebruik.

4

Giet de aardappelen af en stamp deze samen met en klontje boter en een scheutje melk tot één geheel.

5

Voeg de rucola, spekjes, geitenkaas, peccannoten en wat peper en zout naar smaak toe aan de zoete aardappel en roer het goed door elkaar en serveer direct.


Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij weten via Instagram of Facebook met de hashtag #vickyvandijk of tag mij @vickyvandijk. Dat vind ik echt super leuk om te zien!

No Comments

Leave a Reply