Bananenbrood met frambozen en kokos

Bananenbrood met frambozen en kokos

Meestal maak ik bananenbrood in het weekend. Zodat als ik wegga naar vrienden en familie dat ik altijd een goed ontbijt of tussendoortje bij heb. Of juist heerlijk voor de rest van de week als ik even een snel een gezond verantwoord tussendoortje wil. Deze variant is gemaakt met frambozen en kokos. Echt een heerlijke combinatie! 

Heb je nou teveel gemaakt? Of heb je volgende week geen tijd om te bakken? Vries het dan in en geniet er later nog een keer van! 

Bananenbrood met frambozen en kokos

Print Recipe
Serves: 1 bananenbrood Cooking Time: 1,5 hour

Ingredients

  • 80 g kokosolie, gesmolten
  • 120 ml vloeibare honing
  • 2 eieren
  • 60 ml melk
  • 1 el vanille-extract
  • 2 grote bananen
  • 250 g bloem
  • 35 g geraspte kokos + wat extra ter garnering
  • 1 el zuiveringszout
  • 1 el kaneel
  • 175 g (diepvries) frambozen

Instructions

1

Vet het cakeblik in met boter en verwarm de oven voor op 150 °C.

2

Smelt de kokosolie in een pannetje. Voeg deze samen met de honing, eieren, melk en vanille-extract samen in een kom en roer dit door elkaar. Prak de bananen en roer deze door het beslag heen.

3

Voeg vervolgens het bloem, geraspte kokos, zuiveringszout en kaneel toe en meng alles tot één geheel.

4

Voeg als laatste de frambozen toe en meng nog één keer alles door elkaar. Giet het cake-mengsel in het cakeblik en bak het bananenbrood in ± 80 minuten gaar.

Notes

Extra nodig: cakevorm van 20 cm


Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij weten via Instagram of Facebook met de hashtag #vickyvandijk of tag mij @vickyvandijk. Dat vind ik echt super leuk om te zien!
 

No Comments

Leave a Reply