Chocoladerotsjes met schuddenbuikjes

Chocoladerotsjes met schuddenbuikjes




Chocoladerotsjes met schuddenbuikjes

Soms heb ik echt van die chocolade cravings. Zo had ik dat ook met deze chocoladerotsjes met schuddenbuikjes. En gezien het bijna sinterklaas is, dacht ik.. Waarom niet in sinterklaassferen? Pepernoten leek me alleen iets te groot, dus heb ik gekozen voor schuddenbuikjes! En ze zijn echt yummy! Super leuk en erg makkelijk om met je kids te maken!

Voor deze chocoladerotsjes met schuddenbuikjes heb je eigenlijk enkel maar 2 ingrediënten nodig! Namelijk: chocolade & schuddenbuikjes! Je smelt de chocolade au-bain-marie en vervolgens schep je de schuddenbuikjes er doorheen. Schep ze in bergjes op vetvrij papier en laat de chocolade uitharden! Om de schuddenbuikjes nog wat extra terug te laten komen heb ik ze nog op de niet uitgeharde chocolade geplakt voor een extra leuk zicht!

Zin in nog meer Sinterklaasrecepten?

Probeer dan eens deze zelfgemaakte chocoladeletter! Super leuk om te maken met je kids of om cadeau te geven tijdens Sinterklaas! Versier ze met jouw favo snoepgoed en je hebt een super leuk cadeau! En wil je graag een leuke Sinterklaastaart maken? Probeer dan eens deze kruidnoten cheesecake met gezouten karamel! Heerlijk! Het is wel een klein bommetje, maar als je van cheesecake, karamel & pepernoten houd zit je hier sowieso goed! En heb je zin in zelfgemaakte gevuld speculaas? Dan moet je dit recept eens proberen!

Chocoladerotsjes met schuddenbuikjes

Chocoladerotsjes met schuddenbuikjes

1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren (Nog geen waarderingen)
Laden...
Serves: 12 stuks
Cooking Time: 10 minuten

Ingredients

  • 200 g pure chocolade
  • 100 g schuddenbuikjes + extra om te garneren

Instructions

1

Breek de chocolade in stukjes en verwarm de chocolade au-bain-marie*. Leg ondertussen een bakplaat met bakpapier erop klaar.

2

Voeg als de chocolade gesmolten is de schuddenbuikjes toe en meng goed door elkaar.

3

Schep ongeveer ¾ lepel vol op de bakplaat en herhaal dit dit alles op is.

4

Versier de rotsjes aan de buitenkant met nog wat schuddenbuikjes en laat ze voor minimaal 2 uur opstijven tot ze hard zijn.

Notes

*Au-bain-marie: Dit is een kooktechniek waarbij je de chocolade smelt boven een pan met heet water. Verwarm een klein laagje water in een pannetje en breng dit aan de kook. Zet hier een glazen of metalen kom bovenop. Zorg dat de onderkant van kom het water niet raakt. En vervolgens smelt je de chocolade in de metalen of glazen kom.


Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij weten via Instagram of Facebook met de hashtag #vickyvandijk of tag mij @vickyvandijk. Dat vind ik echt super leuk om te zien!




No Comments

Leave a Reply